דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 62 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פוקצ`ה עם גבינה צפתית
פוקצ`ה ביתית עם צפתית
  • 1 בקערה מניחים את הקמח ומוסיפים את השמרים. מערבבים, מוסיפים את המים בהדרגה ומתחילים ללוש.
  • 2 מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים שוב, בהמשך מוסיפים את השמן (1/4 כוס).
  • 3 לשים עד שהבצק אחיד מוכן (המרקם מעט דביק וזה בסדר).
  • 4 מניחים להתפחה כשעה. הבצק לאחר ההתפחה מכפיל את נפחו.
  • 5 בתבנית מניחים את הבצק ובעזרת מערוך או בעזרת הידיים משטחים אותו על נייר אפייה.
  • 6 בעזרת האצבעות לוחצים על הבצק ומורחים מעט שמן זית (כפית בערך).
  • 7 מפזרים מעט מלח עבה, פלפל שחור גרוס, צפתית או כל גבינה קשה שיש בבית, רוזמרין, זעתר וכל מה שעולה על דעתכם.
  • 8 אופים בתנור בחום של 200 מעלות למשך כ- 20 דקות.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ישנם תוספות רבות שאפשר להכין על פוקצה כל אחד מה שיש לו בבית.. לגבי בצל אני ממליצה טיגון קל

ציוד נדרש: תבנית גדולה חד פעמית או תבנית של התנור.

זמן ההכנה כולל את זמן ההתפחה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 19.8% 13.7% 66.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב