דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 40 גרם למנה\יחידה (כ- 20 פרוסות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת מייפל ללא גלוטן
עוגת מייפל לחולי צליאק
  • 1 מפרידים את הביצים.
  • 2 בוחשים בקערה את החלמונים, סוכר וניל ו- 3 כפות סירופ מייפל.
  • 3 מוסיפים תוך בחישה את השמן בזירזוף.
  • 4 מקציפים את החלבונים. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה 1/2 כוס סוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף קשה אך גמיש.
  • 5 מוסיפים את בלילת החלמונים. מקציפים במהירות בינונית עד להבלעתם.
  • 6 מנפים את הקמח והשקדים הטחונים. מוסיפים לעיסה ומקפלים עד להיווצרות עיסה אחידה.
  • 7 מוזגים לשתי תבניות מאורכות (אינגליש קייק) או אחת בינונית, משומנות או מצופות נייר אפייה.
  • 8 אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני של 180 מעלות עד שהעוגה משחימה וקיסם שננעץ יוצא נקי, כ- 20 דקות.
  • 9 בסיר קטן מחממים את חומרי הרטבת העוגה (2 כפות סוכר, 2 כפות סירופ מייפל טבעי, מים וברנדי) עד המסת הסוכר.
  • 10 מוזגים את הרוטב החם על העוגה בעזרת כף בעודה חמה. לפני ההגשה ניתן לזרות אבקת סוכר.
  • 11 בתיאבון חיוך
  • הערות וגיוונים:
  • 1 במידה ומשתמשים בתבניות סיליקון, אין צורך לשמן או להשתמש בנייר אפייה.
  • 2 אפשר להוסיף להרטבת העוגה אגוזים קצוצים שיישארו למעלה.
  • 3 אפשר להוסיף אגוזים קצוצים גם לבלילה של העוגה לפני המזיגה לתבניות.

ציוד נדרש: 2 תבניות אנגליש קייק או תבנית בינונית.

הערך התזונתי לא כולל את אבקת הסוכר (לא חובה להוסיף). שיטת ההכנה כוללת גם בישול. זו עוגה שמתאימה לפסח ולכל השנה. היא יוצאת רכה וטעימה בניחוח עדין של מייפל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2% 26.8% 13.6% 57.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.39 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב