דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 113 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת מוס גבינה עם תותים ופיסטוקים קלויים
עוגת מוס גבינה מרשימה
  • הכנת הבסיס:
  • 1 טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון. לאחר שמתקבלים פירורים מוסיפים את החמאה המומסת, וממשיכים לעבד עד שמתקבל מרקם שמזכיר חול רטוב.
  • 2 מניחים שקף בדפנות התבנית (על מנת להקל על חילוץ העוגה ולשמור על צורה יפה).
  • 3 מהדקים לבסיס תבנית בקוטר 24 ס"מ משומנת קלות ומכניסים למקפיא להתייצבות בזמן שמכינים את המלית.
  • הכנת המלית:
  • 1 במיקסר עם וו הקצפה מקציפים יחד את השמנת מתוקה, הסוכר ואינסטנט פודינג הוניל, עד לקבלת קצפת יציבה.
  • 2 במקביל מערבבים את הגבינות בקערה נפרדת.
  • 3 מוסיפים את הקצפת לתערובת הגבינות בתנועת קיפול (לא להקציף!). ניתן להוסיף 14 גרם ג`לטין מושרה במים - אני ויתרתי מכיוון שאני לא חובבת ג`לטין.
  • 4 מוציאים את הבסיס מהמקפיא ומסדרים תותים חצויים לשניים, כאשר החלק החתוך פונה לדפנות התבנית (לא חובה כמובן).
  • 5 מעבירים את מלית הגבינה על בסיס העוגה ומיישרים בעזרת פלטה או מרית.
  • הכנת הציפוי:
  • 1 טוחנים את הביסקוויטים ומכסים את פני העוגה (במידה ורוצים ציפוי עבה יותר כמובן שניתן להוסיף ביסקוויטים).
  • 2 מכניסים למקפיא למשך 5-6 שעות לפחות. העוגה צריכה להתייצב, אך לא להיות קפואה לגמרי.
  • 3 לפני ההגשה מקשטים את העוגה (אני פיזרתי אבקת סוכר על חצי ממנה וקישטתי בתותים ופיסטוקים קלויים - אבל אפשר כל קישוט שרוצים כמובן).
  • 4 מפשירים את העוגה 20 דקות בערך בטמפרטורת החדר ומגישים.
  • 5 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 בכדי שהעוגה תהיה כשרה לפסח ניתן להחליף את הביסקוויטים בעוגיות יין כשל"פ באותה כמות שרשומה במתכון.
  • 2 מומלץ להשתמש בשקף לעוגה על מנת להקל על החילוץ מהתבנית ולשמור על צורה יפה.
  • 3 אם רוצים לקבל בסיס קראנצ`י יותר, ניתן להוסיף כ- 30 גרם שקדים מולבנים טחונים דק.
טיפ למתכון
את הפיסטוקים הקלופים אני קולה במיקרו כדקה וחצי-שתיים בפולסים עד שמתרככים מעט ומפיצים ריח ממכר.

ציוד נדרש: תבנית בקוטר 24 ס"מ.

הכמויות הן לפי כוס מדידה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 38% 8.9% 51.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.63 (0.65 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב