עוגת מוס גבינה מרשימה
אופן הכנת הבסיס:
1. טוחנים 200 גרם ביסקוויטים במעבד מזון. לאחר שמתקבלים פירורים מוסיפים את החמאה המומסת וממשיכים לעבד עד שמתקבל מרקם שמזכיר חול רטוב.
2. מניחים שקף בדפנות התבנית (על מנת להקל על חילוץ העוגה ולשמור על צורה יפה).
3. מהדקים לבסיס תבנית בקוטר 24 ס"מ משומנת קלות ומכניסים למקפיא להתייצבות בזמן שמכינים את המלית.
אופן הכנת המלית:
1. במיקסר עם וו הקצפה מקציפים יחד שמנת מתוקה, סוכר ואינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
2. במקביל מערבבים את הגבינות בקערה נפרדת.
3. מוסיפים את הקצפת לתערובת הגבינות בתנועת קיפול (לא להקציף!). ניתן להוסיף 14 גרם ג`לטין מושרה במים - אני ויתרתי מכיוון שאני לא חובבת ג`לטין.
4. מוציאים את הבסיס מהמקפיא ומסדרים תותים חצויים לשניים, כאשר החלק החתוך פונה לדפנות התבנית (לא חובה כמובן).
5. שופכים את מלית הגבינה על בסיס העוגה ומיישרים בעזרת פלטה או מרית.
הכנת הציפוי:
1. טוחנים 100 גרם ביסקוויטים ומכסים את פני העוגה (במידה ורוצים ציפוי עבה יותר כמובן שניתן להוסיף ביסקוויטים).
2. מכניסים למקפיא למשך 5-6 שעות לפחות. העוגה צריכה להתייצב אך לא להיות קפואה לגמרי.
3. לפני ההגשה מקשטים את העוגה (אני פיזרתי אבקת סוכר על חצי ממנה וקישטתי בתותים ופיסטוקים קלויים - אבל אפשר כל קישוט שרוצים כמובן).
4. מפשירים את העוגה 20 דקות בערך בטמפרטורת החדר ומגישים.
5. בתיאבון

הערות:
1. בכדי שהעוגה תהיה כשרה לפסח ניתן להחליף את הביסקוויטים בעוגיות יין כשל"פ באותה כמות שרשומה במתכון.
2. מומלץ להשתמש בשקף לעוגה על מנת להקל על החילוץ מהתבנית ולשמור על צורה יפה.
3. אם רוצים לקבל בסיס קראנצ`י יותר, ניתן להוסיף כ- 30 גרם שקדים מולבנים טחונים דק.
הכמויות הן לפי כוס מדידה.