דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

120 מנות/יחידות, 12 גרם למנה\יחידה (תלוי בעובי העוגיות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגיות מלוחות בלי גלוטן
עוגיות שכיף לאכול עם תה או קפה
  • 1 מערבבים היטב בקערת המיקסר את הקמחים, המלח, הסוכר, סוכר הוניל והגרעינים הטחונים.
  • 2 מוסיפים את המים והחמאה/המרגרינה הרכה והחתוכה לקוביות קטנות. לשים בעזרת וו לישה עד לקבלת בצק.
  • 3 מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק אחיד ורך שנאסף מדפנות הקערה. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
  • 4 קורצים מהבצק חתיכות קטנות, יוצרים גלילים דקים, מעצבים לצורה שרוצים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים קטנים זה מזה.
  • 5 מברישים בביצה הטרופה, זורים זרעונים ומלח גס או זעתר במידה ורוצים, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, רצוי בטורבו, למשך כ- 15-20 דקות או עד להשחמת העוגיות.
  • 6 שומרים בכלי אטום ובתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אפשר להוסיף לבצק זרעוני קימל, אניס או זעתר.
  • 2 אם רוצים לקבל עוגיות קריספיות, חשוב ליצור גלילים דקים.
  • 3 הבצק מאוד נעים ונוח לעבודה, גם עם ילדים קטנים.
  • 4 כפי שרואים בתמונה, ניתן להשאיר מקלות, לפחוס אותם ולסגור לעיגול או לב. אפשר ליצור דוגמא על גבי העוגיה בעזרת סכין.
טיפ למתכון
אפשרות נוספת להברשה במקום הביצה - הברשת שמן זית (כ- 1/4 כוס).

הבצק מאוד נוח לעבודה, אפשר להכין עם ילדים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 26.2% 4.5% 68.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.36 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב