דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 535 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
תפוח אדמה מדורה עם "סלופי-ג`ו" נקניקיות
תפוח אדמה שרוף במדורה במילוי מקורי, צילום וסטיילינג: מאירקוקבוק
  • להכנת תפוחי האדמה במדורה:
  • 1 מברישים כל יריעת נייר כסף במעט שמן זית. מניחים תפוח אדמה במרכז ועוטפים היטב.
  • 2 מניחים באש עד שהתפוחי האדמה רכים ומוכנים לאכילה.
  • להכנת הסלופי-ג`ו:
  • 1 קוצצים את הנקניקיות בעזרת סכין עד לקבלת מרקם גס.
  • 2 מטגנים בצל לשקיפות ומוסיפים את השום הקצוץ. מוסיפים את הנקניקיות ומערבבים עד לקבלת צריבה קלה. מוסיפים את הפטריות ואת העגבניה ובוחשים פעם אחת.
  • 3 לאחר שהכל קיבל טיגון עדין, מוסיפים את הקטשופ והמים, ובוחשים.
  • 4 מוסיפים את כל סוגי התבלינים האהובים כמו פלפל שחור, פפריקה, קימל טחון וכמון, וממשיכים לבשל על אש בינונית עד לקבלת מרקם נעים. מפזרים מעל את הפלפל החריף ואת זרעי הקימל ומעבירים לכלי להגשה.
  • 5 מוציאים את תפוחי האדמה מהאש, חוצים את תפוחי האדמה לאורך, יוצקים מעל את הסלופי-ג`ו ואוכלים בהנאה.
  • 6 בתיאבון וחג שמח חיוך

הערך התזונתי לא כולל את פטריות היער. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. סלופי-ג`ו הינו מאכל אמריקאי שלא לגמרי ידוע מקורו. זהו תבשיל שמראהו דומה מאוד לתערובת הבשר של הבולונז, שחומר הגלם שלו הוא נתחי בשר מסוגים שונים שהתבשלו ברוטב העשוי מקטשופ לצד מגוון של ירקות. סלופי (SLOPPY), בעברית משמעו מרושל, מכיוון שלרוב אוכלים אותו בלחמניית המבורגר וכל הבשר גולש החוצה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.9% 13.9% 11.7% 68.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.19 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב