דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 47 גרם למנה\יחידה (כ- 20 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
בראוניז שוקולד פריכים במילוי דואט שוקולד
בראוניז שוקולד ביתי ופריך
  • 1 ממיסים את החמאה והשוקולד המריר בבן-מארי (סיר מעל סיר, המסה באדים), תוך כדי ערבוב, עד שהעיסה הומוגנית ובלי גושים. מניחים להתקרר.
  • 2 בצלחת או בקערה קטנה, מערבבים את הקמח עם אבקת השקדים ואבקת האפייה.
  • 3 שמים בקערה אחרת את הביצים, המלח, הסוכר ותמצית הוניל, ומקציפים במהירות גבוהה ל- 5 דקות. מוסיפים את השוקולד המומס לתוך הביצים ומערבבים לאט.
  • 4 שימו לב: מכיוון שזהו קצף של ביצים לא מופרדות, הקצף ייפול בשלב הערבוב. לא לדאוג! זה אמור לקרות.
  • 5 בהמשך, מוסיפים את תערובת הקמח וממשיכים לערבב עד לקבלת מסה אחידה.
  • 6 מכסים את הקערה בניילון נצמד ושומרים במקרר ללילה שלם.
  • 7 מחממים תנור מראש ל- 175 מעלות.
  • 8 לתוך תבנית קטנה מפזרים כף אבקת סוכר. לוקחים חצי מכמות התערובת ומשטחים בעזרת האצבעות (כמו בצק) לתוך התבנית. נועצים את קוביות השוקולד במרחקים שווים אל תוך התערובת (ראו בתמונות).
  • 9 את החצי השני של התערובת יוצקים מעל ומשטחים שוב. מפזרים את יתר אבקת הסוכר ומורחים אותה מלמעלה בעזרת הידיים.
  • 10 אופים בתנור עד שהחלק העליון מתחיל להיסדק (ראו תמונות), בערך 10 דקות, תלוי בעוצמת התנור. חשוב מאוד לשים לב לא לייבש אותם יותר מדי! כמו בסופלה, החלק הפנימי חייב להישאר נוזלי.
  • 11 מוציאים ומניחים לצינון כחצי שעה (אפשר גם במקרר).
  • 12 חותכים לקוביות בגודל הרצוי (ראו תמונות). שומרים במקרר, ולפני ההגשה מחממים כ- 5 דקות בתנור בחום נמוך (כ- 50-75 מעלות). לא לחמם במיקרו!. מגישים חם.
  • 13 הרי לכם בראוניז שוקולד טעים ביותר - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להכין כמות כפולה ולשמור בקירור למשך כמה שבועות בכלי אטום.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. הכמויות באפייה צריכות להיות מדויקות ולכן מומלץ לעבוד עם משקל ביתי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 32.9% 10.5% 56%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.49 (0.5 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב