דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 96 גרם למנה\יחידה (כ- 16 פרוסות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגה בטעם שוקולד ללא גלוטן
עוגת יום הולדת טעימה ללא גלוטן
  • 1 מפרידים את הביצים.
  • 2 טורפים במטרפה ידנית (או במזלג) את החלמונים, מוסיפים תוך כדי טריפה בין התוספות שמן, סוכר וניל, 1/4 כוס מים, 2 כפות ברנדי, שקדים טחונים, 1.5 כפות קקאו, 1.5 כפות שוקולית וקמח, עד לקבלת בלילה אחידה - בלילת שוקולד.
  • 3 מקציפים את החלבונים עם קורט מלח. כשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ותפוח.
  • 4 מאחדים את בלילת השוקולד עם הקצף ומקפלים בעדינות עד לקבלת בלילה אחידה.
  • 5 מוזגים את הבלילה לתבנית 26 משומנת או מרופדת בנייר אפייה.
  • 6 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות, עד שהעוגה מוכנה, כ- 25 דקות.
  • 7 לאחר הוצאתה מהתנור מחממים בסיר קטן את חומרי הרטבת העוגה (1/2 כוס מים, כף קקאו, 1.5 כפות שוקולית ו- 2 כפות ברנדי) עד להמסה ומוזגים עם כף על פני כל העוגה.
  • 8 לאחר שהעוגה מתקררת ניתן לצפות בכל ציפוי שאוהבים.
  • 9 הכנת הציפוי: ממיסים את השוקולד הלבן בחלב (במיקרוגל או בסיר) ומקררים מעט.
  • 10 מקציפים את בלילת החלב עם השמנת המתוקה והאינסטנט פודינג וניל, עד לקבלת קצפת יציבה וקשה.
  • 11 מצפים את העוגה ושומרים אותה במקרר.
  • 12 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשרויות ציפוי נוספות: קצפת בטעם שאוהבים - לפי אופן ההכנה שכתובה על אריזת האינסטנט, או קרם שוקולד.

ציוד נדרש: תבנית 26.

בפעם הראשונה שהכנתי את העוגה, היא נגמרה כל כך מהר שלא הספקתי לצלם. רק כשאפיתי אותה בפעם השנייה לא נתתי לאף אחד לגעת עד שמצלמים... בציפוי קצפת ושוקולד, אפשר להשתמש בשוקולד חלב או מריר, אפשר להמיר את טעם האינסטנט למה שרוצים - ריבת חלב או שוקולד. ניתן להוסיף לקצפת מעט קפה נמס. רצוי להעביר דרך מסננת דקה את השקדים הטחונים והקמח. במידה ובוחרים לצפות בקרם שוקולד שאינו קצפת - מומלץ לאפות עוגה גבוהה יותר - להוסיף ביצה ועוד כף קמח.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 38.3% 10.6% 50.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.63 (0.64 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב