מצרכים למתכון
5 מנות/יחידות, 426 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- עד חצי שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
אין ספק שהשום עושה את ההבדל
- 1 מערבבים את הבטטות (חתוכות ל- 1.5X1.5 ס"מ) והשום עם 3 כפות שמן זית, וזורים מעל קורט מלח וקורט פלפל.
- 2 מכסים בנייר כסף ושולחים לתנור לכ- 20 דקות על חום גבוה (250 מעלות צלזיוס) עד לריכוך. מסירים את הנייר, מוציאים את שיני השום בזהירות, זורים סוכר על קוביות הבטטה ומחזירים לתנור לכ- 10 דקות (בלי נייר כסף) עד להשחמה של הבטטות (להיזהר לא לשרוף!). מוציאים מהתנור.
- 3 מבשלים את הפסטה (פטוצ`יני, פפרדלה, לינגוויני, טליאטלה) לפי הוראות היצרן.
- 4 בינתיים, ממסים את החמאה ביתר שמן הזית (3 כפות) ומטגנים את הבצלים עם התימין עד להזהבת הבצל. מוסיפים יין לבן ומצמצמים.
- 5 מוסיפים כחצי מכמות קוביות הבטטה ומטגנים עוד כדקה. מוציאים את גבעולי התימין. מוסיפים את הפסטה המבושלת (אחרי סינון), מערבבים, ויוצקים 5 כפות שמנת.
- 6 מוסיפים בזיליקום ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם (קורט + קורט).
- 7 מעבירים לצלחות הגשה, מפזרים מעל את יתר הבטטה ואת שיני השום, ומטפטפים את יתר השמנת (כף).
- 8 מגישים חם. בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
6.7% |
17.3% |
8% |
68% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב