דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 292 גרם למנה\יחידה (6 כדורי אטלס)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
כדור אטלס במילוי מוס גבינה ופירות יער
קינוח מרשים ביותר לשבועות
  • הכנת הכדור:
  • 1 ממיסים על בן מארי את השוקולד.
  • 2 מצננים מעט ומוסיפים את השמן.
  • 3 בעזרת תבנית שוקולד/סיליקון בצורת חצי כדור יוצרים כיפות.
  • 4 ממלאים את הכיפות בעזרת כפית, מצפים את הצדדים בשוקולד ומרוקנים את העודפים.
  • 5 מכניסים למקפיא לחצי שעה.
  • 6 לאחר חצי שעה משחררים בזהירות את הכדורים ומחזירים לרבע שעה למקפיא.
  • 7 בעזרת צנתרים עגולים (חלקים בגדלים שונים) יוצרים את החורים.
  • 8 מחממים את הצנטר בברנר או בגז ומחוררים רק מחצית מן הכיפות.
  • הכנת מוס הגבינה:
  • 1 מקציפים את כל החומרים יחד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
  • 2 מעבירים לשק זילוף עם צנטר חלק ושומרים במקרר עד להרכבה.
  • הכנת רוטב פירות היער (סה"כ 4 כוסות פרי):
  • 1 מרתיחים 2 כוסות פרי עם מים וסוכר, עד שהכל רותח והפירות רכים ומתחילים להתפרק.
  • 2 מעבירים לבלנדר מוט ומרסקים הכל.
  • 3 מסננים ושומרים את הרוטב.
  • 4 מוסיפים לרוטב את שאר הפירות (2 כוסות נוספות) ומקררים.
  • הרכבת הכדור:
  • לוקחים כיפה ללא חורים, ממלאים בקרם ובשכבת פירות יער ומכסים בכיפת מחוררת.
  • כמה טיפים:
  • 1 שוקולד לבן נמס במהירות - לכן מומלץ לעבוד באזור ממוזג.
  • 2 אם תוך כדי עבודה אתם מרגישים שהשוקולד מתחיל להינמס - החזירו למקרר לכמה דקות.
  • 3 מומלץ לעבוד עם כפפות לטקס.
  • 4 הגישו ממש כמה דקות לפני האכילה חיוך
טיפ למתכון
ניתן לגוון לפי הטעם בסוגי פירות היער.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 30.8% 7% 57.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב