פחזניות ממולאות ביתיות
1. מוסיפים לקלחת חמאה וכוס מים, ועל להבה בינונית ממיסים את החמאה. ברגע שהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים סוכר וניל ומלח. מוסיפים את הקמח ומערבבים ערבוב מהיר עד שנוצר גוש בצק אחיד. מצננים את הבצק.
2. מעבירים את הבצק לקערת מיקסר. מוסיפים ביצה ומקציפים עד הטמעה. לעשות כך עם שאר הביצים בהדרגה.
3. מעבירים לשק זילוף, מזלפים בצורה שרוצים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים. אופים תחילה כ- 15 דקות בחום של 190 מעלות (בשלב הזה הפחזניות כבר מזהיבות). אח"כ מורידים ל- 170 מעלות ואופים עוד כ- 5-8 דקות (תלוי בתנור). רצוי לא לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה.
4. מכינים קרם: מקציפים את השמנת והסוכר, מוסיפים בהדרגה חלב ופודינג וניל, עד שנוצר קרם חלק ויציב. מוסיפים שוקולד מריר ומערבבים בתנועות קיפול.
5. מעבירים את הקרם לשק זילוף (לא חובה) וממלאים את הפחזניות.
6. בוזקים אבקת סוכר.
7. בהצלחה ובתיאבון
בצק רבוך הוא בצק שעבר תהליך בישול (מהמילה רביכה). רביכה, בוורסיות שונות, קיימת בעיקר במטבח הצרפתי כמו ברוטב בשאמל למשל. הרביכות מכילות בעיקר חמאה, קמח וחלב, ועוברות תהליך בישול - חלקן סמיכות יותר וחלקן פחות. במקרה שלנו הרביכה היא במרקם סמיך מאוד ומוצק יותר, לכן נקרא בצק רבוך.