דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 107 גרם למנה\יחידה (כ- 16 פרוסות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת גבינה ללא גלוטן ביתית וטעימה
עוגת גבינה בלי גלוטן
  • 1 לשים בצק אחיד ורך מכל חומרי התחתית (חלמון אחד, קמח, 1/3 כוס סוכר, חמאה, שקית סוכר וניל אחת וכ- 2 כפות מים).
  • 2 משטחים בתבנית משומנת לשכבה אחידה עד כמה שניתן.
  • 3 אופים בחום בינוני של 180 מעלות כ- 10 דקות, עד שהבצק מזהיב.
  • 4 מנמיכים את חום התנור לחום בינוני-נמוך, 170 מעלות.
  • 5 בזמן שהתחתית באפייה מכינים את מלית הגבינה.
  • 6 מערבבים בקערה את הגבינה, שמנת אחת, 3 חלמונים, שקית סוכר וניל אחת ואינסטנט וניל. מקציפים את החלבונים.
  • 7 כשמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים בהדרגה 1/2 כוס סוכר, ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב וגמיש.
  • 8 מבליעים את הקצף בתערובת הגבינה.
  • 9 מוזגים על תחתית הבצק הזהובה.
  • 10 מחזירים לתנור לאפייה בחום בינוני-נמוך, 170 מעלות, לשעה או עד שפני העוגה משחימים וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
  • 11 בוחשים את חומרי הציפוי (2 שמנת חמוצה ו- 2 סוכר וניל), מורחים על פני העוגה ומחזירים לתנור לכ- 2 דקות.
  • 12 לאחר שהעוגה התקררה שומרים אותה מכוסה במקרר.
  • 13 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 העוגה טעימה גם ללא ציפוי.
  • 2 אפשר להשתמש בגבינה ושמנת חמוצה בעלי אחוזי שומן גבוהים יותר.
  • 3 ניתן להכין ציפוי של קצפת.

ציוד נדרש: תבנית 26.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 31.6% 16% 51.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב