דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

60 מנות/יחידות, 37 גרם למנה\יחידה (כ- 60 פרוסות מ- 4 חלות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חלה מקמח מלא
חלה בריאה יותר לשבת
  • 1 מחברים למיקסר את וו הלישה. מפוררים לקערת המיקסר את השמרים, מוסיפים את הסוכר והמים, ומערבבים. מוסיפים את הקמחים ומשפר האפייה, ולשים את הבצק במשך דקה בדיוק. מוסיפים את הביצה והשמן, וממשיכים ללוש כ- 9 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד כדקה.
  • 2 מעבירים את הבצק לקערה מקומחת גדולה מאוד , ומכסים בעזרת ניילון נצמד את הקערה. מתפיחים את הבצק בטמפרטורת החדר עד שהבצק מכפיל את נפחו (כ- 30-45 דקות בקיץ, בחורף מעט יותר: כ- 45-60 דקות). בינתיים, מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 3 מחלקים את הבצק ל- 8 גלילים ויוצרים מכל זוג גלילים בורג. מניחים כל בורג בתבנית אינגליש קייק ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח.
  • 4 מברישים כל חלה במעט ביצה טרופה ומפזרים מעל כל חלה מעט שומשום. אופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 25-30 דקות עד להזהבה עמוקה (להיזהר לא לאפות יותר מדי!).
  • 5 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.6% 10% 11.4% 73%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב