דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 127 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
לזניה בטטה
לזניה מושלמת לאוהבי הבטטה
  • 1 הכינו את הבטטות: קלפו אותן, שימו בסיר בינוני וכסו במים. בשלו עד שהן רכות. צננו מעט והפכו את הבטטות לפירה.
  • 2 חיתכו את עלי המנגולד לרצועות ברוחב 1/2 ס"מ, והשרו במים קרים למשך 10 דקות. סננו ומעכו את המנגולד היטב בידיים כ- 3-2 דקות, עד שהוא מתרכך ומפריש נוזלים.
  • 3 חממו בסיר גדול מעט שמן זית, והכניסו את עלי המנגולד לשתי דקות. הורידו מהאש והוסיפו לסיר המנגולד את קוביות השום, את קוביות הבזיליקום ואת קוביות הבצל הקצוץ המטוגן/כף הבצל המוזהב. ערבבו היטב. הוסיפו מעט מלח ופלפל שחור.
  • 4 בקערה נפרדת ערבבו את פירה הבטטה עם השמנת המתוקה, הוסיפו מעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם וערבבו היטב.
  • 5 הרכיבו את הלזניה לפי הסדר הבא: שכבת עלי לזניה בתחתית התבנית (שברו אותם לפי הצורך), מעליהם מעט פירה בטטות, מעל עלי מנגולד מתובלים, ולבסוף פזרו קצת גבינה מגוררת.
  • 6 חזרו על הפעולה פעמיים נוספות, ולסיום הניחו עלי לזניה ופזרו מעל את שארית הגבינה המגוררת.
  • 7 חממו את התנור לחום של 180 מעלות, הכניסו לתנור ואפו כחצי שעה או עד שהלזניה זהובה-שחומה ויציבה.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לפני שמכניסים לתנור ניתן לזרות מעל הלזניה מעט צנוברים לשדרוג.

ציוד נדרש: תבנית מלבנית בינונית.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. באדיבות דורות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.1% 10.2% 17.3% 68.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.12 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב