דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לזניה מושלמת לאוהבי הבטטה

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 125 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 הכינו את הבטטות - קלפו אותן, שימו בסיר בינוני וכסו במים. בשלו עד שהן רכות. צננו מעט והפכו את הבטטות לפירה.
  • 2 חתכו את עלי המנגולד לרצועות ברוחב 1/2 ס"מ, והשרו במים קרים למשך 10 דקות. סננו ומעכו את המנגולד היטב בידיים כ- 3-2 דקות, עד שהוא מתרכך ומפריש נוזלים.
  • 3 חממו בסיר גדול מעט שמן זית, והכניסו את עלי המנגולד לשתי דקות. הורידו מהאש והוסיפו לסיר המנגולד את קוביות השום, את קוביות הבזיליקום ואת קוביות הבצל הקצוץ המטוגן/כף הבצל המוזהב. ערבבו היטב. הוסיפו מעט מלח ופלפל שחור.
  • 4 בקערה נפרדת ערבבו את פירה הבטטה עם השמנת המתוקה, הוסיפו מעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם. ערבבו היטב.
  • 5 הרכיבו את הלזניה לפי הסדר הבא: שכבת עלי לזניה בתחתית התבנית (שברו אותם לפי הצורך), מעליהם מעט פירה בטטות, מעל עלי מנגולד מתובלים, ולבסוף פזרו קצת גבינה מגוררת.
  • 6 חזרו על הפעולה פעמיים נוספות, ולסיום הניחו עלי לזניה ופזרו מעל את שארית הגבינה המגוררת.
  • 7 חממו תנור ל- 180 מעלות, הכניסו לתנור ואפו כחצי שעה, או עד שהלזניה זהובה-שחומה ויציבה.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לפני שמכניסים לתנור ניתן לזרות מעל הלזניה מעט צנוברים לשדרוג.

ציוד נדרש: תבנית מלבנית בינונית.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. באדיבות דורות.

- פרסומת -

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)203 קלוריות163 קלוריות
חלבונים8.7 גרם7 גרם
פחמימות34 גרם28 גרם
מתוכן סוכרים3.5 גרם2.8 גרם
שומנים3.4 גרם2.7 גרם
מתוכם שומן רווי1.6 גרם1.3 גרם
כולסטרול7.8 מ"ג6.2 מ"ג
נתרן180.9 מ"ג144.5 מ"ג
סיבים תזונתיים2 גרם1.6 גרם
מים61.2 גרם48.9 גרם
ליקופן0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A508.7 מק"ג406.6 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)930.9 מק"ג744 מק"ג
ויטמין B138.1 מק"ג30.5 מק"ג
ויטמין B240.8 מק"ג32.6 מק"ג
ויטמין B3371.2 מק"ג296.7 מק"ג
ויטמין B5365.9 מק"ג292.5 מק"ג
ויטמין B6110 מק"ג87.9 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B94.9 מק"ג3.9 מק"ג
ויטמין C10.3 מ"ג8.2 מ"ג
ויטמין E841.3 מק"ג672.4 מק"ג
ויטמין K51.4 מק"ג41.1 מק"ג
סידן124.9 מ"ג99.8 מ"ג
ברזל778.1 מק"ג621.9 מק"ג
מגנזיום28.4 מ"ג22.7 מ"ג
זרחן23.9 מ"ג19.1 מ"ג
אבץ168.5 מק"ג134.7 מק"ג
אשלגן219.5 מ"ג175.4 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות40.4 מ"ג32.3 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3509.4 מק"ג407.1 מק"ג
חומצה לינולאית-אומגה 639.9 מ"ג31.9 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות2.8 מ"ג2.2 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 92.8 מ"ג2.2 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.2% 7.1% 17.9% 70.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
אורז אדום

אורז אדום

אורז בסמטי עם ירקות

אורז בסמטי עם ירקות

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

קיפודי אורז ובשר

קיפודי אורז ובשר

ספינג' ביתי

ספינג' ביתי

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

קובה סלק פיקנטית ברוטב סמיך

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪