דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קל להכנה ודל שומן

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 229 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 קוצצים חבילת תרד דק מאוד. אם אין תרד טרי, ניתן להשתמש במדליוני תרד קפואים (להפשיר כ- 10 מדליונים).
  • 2 מערבבים בקערה: קוטג`, 2 גביעי יוגורט, ביצה ותרד קצוץ. מוסיפים קורט מלח ופלפל שחור.
  • 3 בסיר קטן מחממים כ- 400 גרם עגבניות מרוסקות (אפשר לרכוש עגבניות מרוסקות בתיבול עדין או בעשבי תיבול), מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
  • 4 מסדרים בתבנית שורה של עלי לזניה, מעליהן את התערובת (גבינות ותרד). בתבנית גדולה ניתן לסדר כ- 4 "קומות" לזניה עם תערובת. מסיימים את הסידור בעלי הלזניה.
  • 5 יוצקים את רוטב העגבניות על גבי הלזניה. יש להקפיד לצקת בצורה שווה לכל הכיוונים.
  • 6 מכסים בנייר כסף את התבנית ומחוררים באמצעות מזלג מספר חורים.
  • 7 מכניסים את הלזניה לתנור שחומם מראש לחום בינוני של 200 מעלות למשך כ- 40 דקות.
  • 8 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של לירון שמעוני

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)17777
חלבונים (גרם)10.78 4.71
פחמימות (גרם)2812
מתוכן סוכרים (גרם)0.89 0.39
שומנים (גרם)2.94 1.28
מתוכם שומן רווי (גרם)0.75 0.33
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)28.7 12.53
נתרן (מ"ג)342.29149.47
סיבים תזונתיים (גרם)1.86 0.81
מים (גרם)74.6132.58
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)166.1572.56
ויטמין B (מ"ג)0.780.34
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.170.07
ויטמין B5 (מ"ג)0.290.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)46.9220.49
ויטמין B12 (מק"ג)0.180.08
ויטמין C (מ"ג)2.731.19
ויטמין D (מק"ג)0.130.06
ויטמין E (מ"ג)0.670.29
ויטמין K (מק"ג)137.2259.92
סידן (מ"ג)123.1353.77
ברזל (מ"ג)1.140.5
מגנזיום (מ"ג)27.4912.01
זרחן (מ"ג)72.5831.69
אבץ (מ"ג)0.410.18
אשלגן (מ"ג)167.9373.33
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.190.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.450.2
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.420.18

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.3% 6.7% 24.7% 64.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.08 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה