דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קובה ערמונים במרק דלעת חמצמץ
קובה ערמונים במרק דלעת חמצמץ
גם טבעוניים וצמחוניים יכולים להנות מקובה

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 466 גרם למנה\יחידה (ל- 6 סועדים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 למעטפת הקובה: מערבבים סולת, קמח תירס, מלח ומים בקערה עד לבצק אחיד, ומשהים בצד 10 דקות.
  • 2 לשים 2-3 דקות לקבלת בצק אחיד וגמיש (אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים), ומשהים 5 דקות נוספות.
  • 3 המילוי: קוצצים את הערמונים ומאדים את הבצל בשמן.
  • 4 מתבלים במלח ופלפל שחור, מסירים מהאש ומערבבים עם הערמונים.
  • 5 מניחים בצד להתקרר.
  • 6 הקובות: קורצים מהבצק עיגולים קטנים (בגודל אגוז), פותחים בכף היד לעיגול דק, ממלאים במעט ממלית הערמונים וסוגרים לצורת כדור.
  • 7 מגלגלים את הקובה בין כפות הידיים כדי להחליק את הכדור.
  • 8 המרק: מאדים בשמן זית את הבצל הקצוץ עד שנעשה שקוף, מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומאדים 3 דקות.
  • 9 מוסיפים דלעת, סלרי עלים, מים ואת התבלינים והסוכר.
  • 10 מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש מעט. לאחר בישול של רבע שעה מוסיפים את הקובות וממשיכים לבשל כחצי שעה. לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ הלימון, טועמים ומשפרים תיבול.
  • 11 בתיאבון חיוך

סה"כ יוצאות כ- 16 קובות. שיטת ההכנה כוללת אידוי. מרק טבעוני נפלא שיכול להוות ארוחה שלמה!

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של לימור פפר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)31968
חלבונים (גרם)7.34 1.58
פחמימות (גרם)6113
מתוכן סוכרים (גרם)2.61 0.56
שומנים (גרם)4.55 0.98
מתוכם שומן רווי (גרם)0.65 0.14
נתרן (מ"ג)2,553548.1
סיבים תזונתיים (גרם)1.45 0.31
מים (גרם)368.7279.15
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)129.0827.71
ויטמין B (מ"ג)0.750.16
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.340.07
ויטמין B5 (מ"ג)0.190.04
ויטמין B6 (מ"ג)0.110.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.922.99
ויטמין C (מ"ג)16.223.48
ויטמין E (מ"ג)0.480.1
ויטמין K (מק"ג)7.081.52
סידן (מ"ג)40.878.77
ברזל (מ"ג)0.610.13
מגנזיום (מ"ג)14.63.13
זרחן (מ"ג)65.9914.17
אבץ (מ"ג)0.270.06
אשלגן (מ"ג)271.0458.18
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2% 6.1% 9.9% 82%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.07 (0.07 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה