דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 401 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת הבשר:
  • 1 לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה.
  • 2 להוסיף את השום הכתוש ולהמשיך לטגן מעט.
  • 3 להוסיף את הבשר הטחון, המלח והפלפל השחור, להמשיך לטגן ולפורר את הבשר תוך כדי בעזרת מזלג עד שהבשר משנה את צבעו.
  • הכנת הרוטב:
  • 1 לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה קלה, להוסיף את השום ולהמשיך לטגן.
  • 2 להוסיף את שאר המצרכים (מלבד המים והקמח).
  • 3 להמשיך לבשל, להוסיף כוס מים וב- 3/4 כוס המים שנותרה להוסיף את הקמח, לערבב היטב וליצוק לסיר.
  • 4 לערבב היטב ולהסיר מהאש.
  • הרכבת הלזניה:
  • 1 למרוח שכבה ראשונה מהרוטב על התבנית.
  • 2 להניח על הרוטב דפי לזניה.
  • 3 מעל דפי הלזניה להניח ממלית הבשר, לאחר מכן מהרוטב וכך להמשיך הלאה (לדאוג שהשכבה האחרונה תהיה מהרוטב.
  • 4 לכסות את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר כסף, לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה, להסיר את הכיסוי ולאפות כרבע שעה נוספת.
  • 5 מתקבלת לזניה בשרית מושלמת - בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה מלבנית (30x25 בערך).

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. במידה והרוטב סמיך מדי ניתן להוסיף עוד מעט מים.

- פרסומת -

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)379 קלוריות94 קלוריות
חלבונים30.9 גרם7.7 גרם
פחמימות31 גרם8 גרם
מתוכן סוכרים4.9 גרם1.2 גרם
שומנים14.3 גרם3.6 גרם
מתוכם שומן רווי3.4 גרם0.8 גרם
כולסטרול76 מ"ג19 מ"ג
נתרן1.3 גרם0.3 גרם
סיבים תזונתיים2.9 גרם0.7 גרם
מים185.4 גרם46.2 גרם
ליקופן1.7 מק"ג0.4 מק"ג
ויטמין A3.5 מק"ג0.9 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)8 מ"ג2 מ"ג
ויטמין B179.2 מק"ג19.8 מק"ג
ויטמין B2202.6 מק"ג50.5 מק"ג
ויטמין B36.5 מ"ג1.6 מ"ג
ויטמין B5724 מק"ג180.5 מק"ג
ויטמין B6538.9 מק"ג134.4 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B919.1 מק"ג4.8 מק"ג
ויטמין B123.1 מק"ג0.8 מק"ג
ויטמין C8.8 מ"ג2.2 מ"ג
ויטמין E480.9 מק"ג119.9 מק"ג
ויטמין K11.9 מק"ג3 מק"ג
סידן49.8 מ"ג12.4 מ"ג
ברזל3.5 מ"ג0.9 מ"ג
מגנזיום36.2 מ"ג9 מ"ג
זרחן253.9 מ"ג63.3 מ"ג
אבץ6.7 מ"ג1.7 מ"ג
אשלגן523.7 מ"ג130.6 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות91.5 מ"ג22.8 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 328.2 מ"ג7 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 664 מ"ג15.9 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות25.4 מ"ג6.3 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 924.7 מ"ג6.2 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 18% 39% 39.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
לזניה עם בשר בקר טחון ורוטב עגבניות