דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 466 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות (תלוי בגודל המנה))

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מוקרם
ארוחת ערב מפנקת וטעימה
  • 1 לקלף את תפוחי האדמה והבטטות, לחלוט אותם למשך כ- 20-30 דקות ולסנן (את הבטטות להוציא לאחר כרבע שעה של בישול).
  • 2 לפרוס את תפוחי האדמה והבטטות לפרוסות דקות (אך לא דקות מדי).
  • 3 לסדר שכבה של תפוחי אדמה ובטטות בתבנית מלבנית מתאימה, עליה לפזר את קוביות החמאה, להוסיף את השום הכתוש, המלח (קורט), הפלפל השחור (קורט), המוסקט וחצי מכמות הגבינה הבולגרית והגבינה הצהובה.
  • 4 למזוג מעל את השמנת לבישול, לשים עוד שכבה של תפוחי האדמה והבטטות, ולהוסיף מעל את שאר הגבינות (כולל הפרמזן), המלח (קורט) והפלפל השחור (קורט).
  • 5 לאפות את המוקרם (אין צורך לכסות) בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 50-60 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים. ניתן להגיש עם מעט פרמזן מעל (בנוסף לפרמזן בו השתמשנו במתכון).
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף זיתים ירוקים או שחורים ולפזר מעל עירית קצוצה.

ציוד נדרש: תבנית מלבנית מתאימה.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן להוסיף מלח לפי הטעם (בערך כפית - תלוי בסוג הגבינה הבולגרית ובמליחותה).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.6% 23% 26.8% 45.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.34 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב