דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 466 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לקלף את תפוחי האדמה והבטטות, לחלוט אותם למשך כ- 20-30 דקות ולסנן (את הבטטות להוציא לאחר כרבע שעה של בישול).
  • 2 לפרוס את תפוחי האדמה והבטטות לפרוסות דקות (אך לא דקות מדי).
  • 3 לסדר שכבה של תפוחי אדמה ובטטות בתבנית מלבנית מתאימה, עליה לפזר את קוביות החמאה, להוסיף את השום הכתוש, המלח (קורט), הפלפל השחור (קורט), המוסקט וחצי מכמות הגבינה הבולגרית והגבינה הצהובה.
  • 4 למזוג מעל את השמנת לבישול, לשים עוד שכבה של תפוחי האדמה והבטטות, ולהוסיף מעל את שאר הגבינות (כולל הפרמזן), המלח (קורט) והפלפל השחור (קורט).
  • 5 לאפות את המוקרם (אין צורך לכסות) בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 50-60 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים. ניתן להגיש עם מעט פרמזן מעל (בנוסף לפרמזן בו השתמשנו במתכון).
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף זיתים ירוקים או שחורים ולפזר מעל עירית קצוצה.

ציוד נדרש: תבנית מלבנית מתאימה.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן להוסיף מלח לפי הטעם (בערך כפית - תלוי בסוג הגבינה הבולגרית ובמליחותה).

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)609131
חלבונים (גרם)33.15 7.12
פחמימות (גרם)5612
מתוכן סוכרים (גרם)8.44 1.81
שומנים (גרם)28.46 6.11
מתוכם שומן רווי (גרם)17.03 3.66
כולסטרול (מ"ג)92.15 19.78
נתרן (מ"ג)1,091234.18
סיבים תזונתיים (גרם)5.75 1.23
מים (גרם)207.5544.56
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)985.36211.54
ויטמין B (מ"ג)4.871.05
ויטמין B1 (מ"ג)0.210.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.02
ויטמין B3 (מ"ג)2.480.53
ויטמין B5 (מ"ג)1.440.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.620.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)19.984.29
ויטמין C (מ"ג)27.395.88
ויטמין E (מ"ג)1.20.26
ויטמין K (מק"ג)5.871.26
סידן (מ"ג)778.46167.12
ברזל (מ"ג)1.460.31
מגנזיום (מ"ג)73.5815.8
זרחן (מ"ג)101.3421.76
אבץ (מ"ג)0.670.14
אשלגן (מ"ג)751.48161.33
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.150.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.6% 23% 26.8% 45.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.34 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
ארוחת ערב מפנקת וטעימה