דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 575 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מדליוני סינטה על מצע אטריות אורז
מנה שמשלבת מגוון טעמים, מתכון וצילומים: מאיר בולקה (מאירקוקבוק)
  • 1 עוטפים את השום והסלקים, כל אחד בנפרד בנייר כסף, עם כ- 3 כפות שמן זית וחופן מלח גס.
  • 2 אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות.
  • 3 חולטים את אטריות האורז במים רותחים עם המלח. מסננים ומעבירים לקערת ערבוב.
  • 4 צורבים את נתח הסינטה במעט שמן זית (לא יותר מדקה בכל צד), מוציאים ומניחים בצד. מקפיצים את הלוביה או השעועית הירוקה באותה מחבת למספר שניות ביחד עם הרימונים עד לצריבה קלה, ומעבירים לקערת הערבוב.
  • 5 מוציאים את הסלק והשום מהתנור ומצננים. את הסלק מקלפים, שוטפים וחותכים לקוביות גסות.
  • 6 יוצקים טחינה גולמית לתוך כלי ערבוב ומוסיפים אותה כמות מים (רצוי שיהיו מים קרים), מוסיפים את הסלק, אבקת הווסאבי והמלח (1/2 כפית).
  • 7 טוחנים את הטחינה היטב (בבלנדר או במוט) עד לקבלת מרקם חלק ובעל צבעים סגולים.
  • 8 מפרידים את כל שיני השום ומעבירים לקערת הערבוב הגדולה.
  • 9 פורסים את הסינטה לפרוסות ומוסיפים גם לקערה. מתבלים במעט שמן זית ומלח לפי הטעם ומערבבים בעדינות. מעבירים לכלי הגשה אישיים, יוצקים את הטחינה מעל למנה ומגישים.
  • 10 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את אבקת הוואסבי. שיטת ההכנה כוללת גם צריבה במחבת וטחינה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. המתכון באדיבות חברת "אחוה".

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 17.3% 28.7% 50%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב