דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 214 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פילה דניס ואפונת שלג
מנה ראשונה של שף
  • הכנת הדג:
  • 1 מחממים מחבת עבה עם 2 כפות שמן זית, שופכים חצי מכמות הלימון על הדג (יחידה אחת), ממליחים ומפלפלים (קורט + קורט), ומניחים במחבת על הצד של העור למשך כ- 5 דקות עד שהעור מקבל צריבה יפה.
  • 2 הופכים את הדג לעוד 5 דקות - חשוב מאוד לא לבשל את הדג יותר מדי כדי שלא יתייבש.
  • 3 מוציאים את הדגים לצלחת ומניחים בצד.
  • 4 לאותה מחבת מוסיפים את החמאה וכף שמן זית. מוסיפים את השום, מטגנים מעט ומוסיפים את האפונה ואת הזנגביל (ג`ינג`ר), מערבבים ומוסיפים את הסוכר.
  • 5 מוסיפים את היין, מאדים מעט ומוסיפים את רוטב הסויה ואת מיץ הלימון שנשאר, ממליחים ומפלפלים, מוסיפים את הכוסברה, מערבבים ומורידים מהאש.
  • הרכבת המנה:
  • 1 מניחים במרכז הצלחת פילה אחד עם העור כלפי מטה.
  • 2 מניחים מעליו מהאפונה ומכסים בפילה נוסף עם העור כלפי מעלה.
  • 3 ניתן לקשט בעירית קצוצה ולהגיש עם פלח לימון - בתיאבון חיוך
  • טיפ קטן לסיום - איך חולטיםאת האפונה?
  • 1 מחממים סיר עמוק עם מים. כשהמים רותחים מוסיפים כף של מלח - פעולה זו מעלה את הטמפרטורה של המים.
  • 2 שופכים פנימה את האפונה למשך דקה, מוציאים בעזרת כף רשת ומעבירים את האפונה לקערת מי קרח (קערת מים עם קוביות קרח).
  • 3 לאחר שהאפונה התקררה מעבירים למסננת.

הערך התזונתי לא כולל את דגי הדניס. שיטת ההכנה כוללת גם חליטה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 15.1% 5.6% 77.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב