דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנה ראשונה של שף

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 214 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הדג:
  • 1 מחממים מחבת עבה עם 2 כפות שמן זית, שופכים חצי מכמות הלימון על הדג (יחידה אחת), ממליחים ומפלפלים (קורט + קורט), ומניחים במחבת על הצד של העור למשך כ- 5 דקות עד שהעור מקבל צריבה יפה.
  • 2 הופכים את הדג לעוד 5 דקות - חשוב מאוד לא לבשל את הדג יותר מדי כדי שלא יתייבש.
  • 3 מוציאים את הדגים לצלחת ומניחים בצד.
  • 4 לאותה מחבת מוסיפים את החמאה וכף שמן זית. מוסיפים את השום, מטגנים מעט ומוסיפים את האפונה ואת הזנגביל (ג`ינג`ר), מערבבים ומוסיפים את הסוכר.
  • 5 מוסיפים את היין, מאדים מעט ומוסיפים את רוטב הסויה ואת מיץ הלימון שנשאר, ממליחים ומפלפלים, מוסיפים את הכוסברה, מערבבים ומורידים מהאש.
  • הרכבת המנה:
  • 1 מניחים במרכז הצלחת פילה אחד עם העור כלפי מטה.
  • 2 מניחים מעליו מהאפונה ומכסים בפילה נוסף עם העור כלפי מעלה.
  • 3 ניתן לקשט בעירית קצוצה ולהגיש עם פלח לימון - בתיאבון חיוך
  • טיפ קטן לסיום - איך חולטיםאת האפונה?
  • 1 מחממים סיר עמוק עם מים. כשהמים רותחים מוסיפים כף של מלח - פעולה זו מעלה את הטמפרטורה של המים.
  • 2 שופכים פנימה את האפונה למשך דקה, מוציאים בעזרת כף רשת ומעבירים את האפונה לקערת מי קרח (קערת מים עם קוביות קרח).
  • 3 לאחר שהאפונה התקררה מעבירים למסננת.

הערך התזונתי לא כולל את דגי הדניס. שיטת ההכנה כוללת גם חליטה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שלום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)288134
חלבונים (גרם)3.32 1.55
פחמימות (גרם)4622
מתוכן סוכרים (גרם)36.55 17.06
שומנים (גרם)8.95 4.18
מתוכם שומן רווי (גרם)2.81 1.31
כולסטרול (מ"ג)9.84 4.59
נתרן (מ"ג)556.11259.62
סיבים תזונתיים (גרם)0.8 0.37
מים (גרם)54.4125.4
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)62.1629.02
ויטמין B (מ"ג)0.720.33
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.310.14
ויטמין B5 (מ"ג)0.170.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.666.38
ויטמין C (מ"ג)12.815.98
ויטמין E (מ"ג)0.490.23
ויטמין K (מק"ג)57.5826.88
סידן (מ"ג)29.7413.89
ברזל (מ"ג)0.590.28
מגנזיום (מ"ג)10.915.09
זרחן (מ"ג)25.6111.96
אבץ (מ"ג)0.220.1
אשלגן (מ"ג)167.4578.18
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 15.1% 5.6% 77.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה