דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
דג דניס אפוי בתנור
דג דניס אפוי בתנור
דג דניס אפוי בתנור
דג שלם אפוי בתנור

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 437 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לאחר ניקוי הדגים לחרוץ חריצים על הדג. לפזר על התבנית (תבנית חד פעמית גדולה) את שמן הזית, להניח את הדגים ולשמן אותם בעזרת הידיים.
  • 2 בקערה קטנה לערבב את כל מצרכי תערובת שמן הזית והשום. את הכוסברה והפטרוזליה הקצוצים לפזר על הדג ובתוך הדג.
  • 3 לקחת כפית גדולה מקערת הרוטב לכל דג ולמלא בפנים, וממה שנשאר ללטף את כל הדגים בחוץ. לפזר את פרוסות הלימון בתוך ומחוץ לדג (אפשר להשתמש ב- 2 יחידות לימון מוחמץ קצוץ דק דק).
  • 4 לפזר את הפלפל השחור הגרוס על הדג, לעטוף את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר כסף והופ לאפייה בתנור בחום של 190 מעלות למשך כ- 30 דקות, ולאחר מכן להסיר את הכיסוי ולהמשיך לאפות עוד כ- 10 דקות עד להשחמה.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית חד פעמית גדולה.

זמן ההכנה כולל את זמן ניקיון הדגים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)702161
חלבונים (גרם)93.33 21.35
פחמימות (גרם)61
מתוכן סוכרים (גרם)0.34 0.08
שומנים (גרם)32.59 7.46
מתוכם שומן רווי (גרם)5.83 1.33
כולסטרול (מ"ג)256 58.56
נתרן (מ"ג)1,572359.62
סיבים תזונתיים (גרם)1.45 0.33
מים (גרם)286.8565.62
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)156.3635.77
ויטמין B (מ"ג)21.965.02
ויטמין B1 (מ"ג)0.520.12
ויטמין B2 (מ"ג)0.50.11
ויטמין B3 (מ"ג)19.284.41
ויטמין B5 (מ"ג)0.120.03
ויטמין B6 (מ"ג)1.460.33
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)75.9517.37
ויטמין B12 (מק"ג)6.161.41
ויטמין C (מ"ג)24.285.55
ויטמין D (מק"ג)61.37
ויטמין E (מ"ג)4.481.02
ויטמין K (מק"ג)86.5519.8
סידן (מ"ג)228.5352.28
ברזל (מ"ג)3.380.77
מגנזיום (מ"ג)119.9127.43
זרחן (מ"ג)923.12211.17
אבץ (מ"ג)2.540.58
אשלגן (מ"ג)1,514346.3
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)11.322.59
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.820.19
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)5.711.31
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)9.072.08
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)6.231.43

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 24.5% 70.3% 4.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.33 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?