דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 85 גרם למנה\יחידה (תלוי בגוודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת שמרים מהמטבח הגיאורגי
עוגת שמרים לאירועים מיוחדים
  • 1 מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר וסוכר הוניל יחד, יוצרים גומה ומוסיפים את המרגרינה המומסת, הביצים, מיץ התפוזים והמים הפושרים בהדרגה (מתחילים מ- 3/4 כוס מים ואם יש צורך מוסיפים מעט - לפי ספיגה). לקראת הסוף מוסיפים את המלח, גרידת הלימון והשמן, לשים מעט, מוסיפים את הצימוקים וממשיכים ללוש לבצק רך אך לא דביק.
  • 2 לאחר התפחה של כשעה מורידים את האוויר מהבצק, לשים מעט ומתפיחים שוב למשך כחצי שעה.
  • 3 מחלקים את הבצק ל- 8-10 כדורים (תלוי בגודל שרוצים). מסדרים את הכדורים בתבנית עגולה משומנת (קוטר 28 ס"מ) ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  • 4 מורחים ביצה טרופה עם כף מים, מפזרים מעל שומשום ואופים תחילה למשך כ- 10 דקות בחום של 180 מעלות, אח"כ מורידים ל- 150 מעלות ואופים עוד כ- 20-25 דקות (תלוי בתנור).
  • 5 בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
את כדורי הבצק אפשר גם להניח במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות כלחמניות מתוקות.

ציוד נדרש: תבנית עגולה (קוטר 28).

את הפואני מכינים לאירועים מיוחדים (בעיקר לערב מקווה של הכלה לפני חתונתה - מסמל ברכה לשפע מכל הטוב שיש), או לכבוד שבת או חג.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 11.8% 11.1% 76.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב