דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 17 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • פלפל ירוק חריף - 20 יחידות בינוניות - סה"כ (560 גרם)
    לפי גודל הצנצנת
  • שום - 8 שיניים
    פרוסות
  • מלח - 3 כפות שטוחות
  • אבקת קארי - 3 כפות שטוחות - סה"כ (18 גרם)
    קארי חמוצים
  • חומץ 5% - לפי הצורך
  • מים - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פלפלים חריפים
מושלם לאוהבי החריף, צילום: תפיקו הפקות
  • 1 לשטוף את הפלפלים החריפים ולחצות לרוחב לשניים.
  • 2 לקלף את השום ולחתוך לפרוסות עבות.
  • 3 להכניס את הפלפלים והשום לצנצנת. אני השתמשתי בשתי צנצנות קטנות יחסית, כשבכל צנצנת נכנסו לי סה"כ 10 פלפלים חריפים.
  • 4 להוסיף מעל את המלח ואבקת קארי החמוצים (חשוב: אבקת הקארי אינה רגילה - מדובר על "קארי חמוצים" שניתן למצוא בחנויות התבלינים המתמחות).
  • 5 למזוג חומץ ומים ביחס של 1:1 (חצי חומץ וחצי מים).
  • 6 לערבב (לשקשק) היטב, להניח מחוץ למקרר כ- 3-4 ימים ולאחר מכן לשמור במקרר (יכול להישמר במקרר לפחות כ- 4 חודשים). שימו לב: כדאי להפוך את הצנצנת בכל כ- 12 שעות. מתקבלים פלפלים חריפים טעימים שמהווים תוספת נפלאה לכל ארוחה!
  • 7 תיהנו ובתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את החומץ (יש להשתמש בחומץ איכותי). יש להתחשב בגודלה של הצנצנת בה משתמשים ולהתאים את כמות הפלפלים, החומץ, המלח ואבקת הקארי. זמן ההכנה לא כולל את משך זמן הכבישה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13.1% 3.3% 14.4% 69.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.04 (0.05 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב