מצרכים למתכון
40 מנות/יחידות, 17 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מהיר מאודזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מושלם לאוהבי החריף, צילום: תפיקו הפקות
- 1 לשטוף את הפלפלים החריפים ולחצות לרוחב לשניים.
- 2 לקלף את השום ולחתוך לפרוסות עבות.
- 3 להכניס את הפלפלים והשום לצנצנת. אני השתמשתי בשתי צנצנות קטנות יחסית, כשבכל צנצנת נכנסו לי סה"כ 10 פלפלים חריפים.
- 4 להוסיף מעל את המלח ואבקת קארי החמוצים (חשוב: אבקת הקארי אינה רגילה - מדובר על "קארי חמוצים" שניתן למצוא בחנויות התבלינים המתמחות).
- 5 למזוג חומץ ומים ביחס של 1:1 (חצי חומץ וחצי מים).
- 6 לערבב (לשקשק) היטב, להניח מחוץ למקרר כ- 3-4 ימים ולאחר מכן לשמור במקרר (יכול להישמר במקרר לפחות כ- 4 חודשים). שימו לב: כדאי להפוך את הצנצנת בכל כ- 12 שעות. מתקבלים פלפלים חריפים טעימים שמהווים תוספת נפלאה לכל ארוחה!
- 7 תיהנו ובתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
הערך התזונתי לא כולל את החומץ (יש להשתמש בחומץ איכותי). יש להתחשב בגודלה של הצנצנת בה משתמשים ולהתאים את כמות הפלפלים, החומץ, המלח ואבקת הקארי. זמן ההכנה לא כולל את משך זמן הכבישה.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
13.1% |
3.3% |
14.4% |
69.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב