מצרכים למתכון
30 מנות/יחידות, 46 גרם למנה\יחידה (כ- 30 קרואסונים ביתיים)
אופן הכנת המתכון
- אחרסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
לקחת לעבודה ולהינות
- 1 מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר יחד, יוצרים גומה ומוסיפים את הביצים, החמאה בטמפרטורת החדר החתוכה לקוביות והמים הפושרים בהדרגה (מתחילים מכוס מים, אם יש צורך מוסיפים). לקראת הסוף מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק רך אך לא דביק.
- 2 לאחר התפחה של כשעה, מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ומחלקים ל- 3 כדורים. מכסים ומשהים כחצי שעה במקרר.
- 3 מרדדים כל כדור לעלה מלבני דק, מורחים על 2/3 מכל עלה שליש מ- 120 גרם החמאה לקיפול (כל עלה 40 גרם חמאה). את שליש הבצק בלי החמאה מקפלים מעל השליש האמצעי המרוח בחמאה ואת השליש שנותר מקפלים מעליו. בסוף מקפלים שוב לחצי. מכסים ומכניסים למקרר למנוחה של כשעה.
- 4 מוציאים מהמקרר ומרדדים שוב את שלושת חלקי הבצק לעלה מלבני דק וחוזרים שוב על אותם קיפולים (רק שכאן בלי החמאה). מכניסים שוב למקרר למנוחה של כשעה.
- 5 מרדדים כל חלק של בצק לעלה דק ועגול, חותכים בעזרת גלגלת פיצה ל- 10 משולשים ומגלגלים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים ביצה טרופה עם כף מים ומפזרים שומשום מעל.
- 6 משהים כחצי שעה להכפלת נפח, ואופים בחום של 170-180 מעלות למשך כרבע שעה עד להזהבה.
- 7 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
מי שאוהב - אפשר להוסיף קוביות שוקולד, מעט ממרח שוקולד או ריבת חלב כמלית. לאחר האפייה אפשר לצקת סירופ סוכר חם עם מעט תמצית וניל על הקרואסונים (מוסיף ברק וטעם).
במקום חמאה ניתן להשתמש במרגרינה. קראתי למתכון הזה קרואסון ביתי כי בבצק הקרואסון המקורי מקפלים כמות גדולה יותר של חמאה וזמני השהייה במקרר ארוכים יותר.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.4% |
24.8% |
11.7% |
63.1% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב