מצרכים למתכון
38 מנות/יחידות, 34 גרם למנה\יחידה (36-40 מאפים)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
מאפים מלוחים טעימים ביותר, צילום: דניאל טרכטמן
- 1 שמים בקערת המערבל את הקמחים, הסוכר, המלח ומשפר האפייה. מערבבים היטב בעזרת כף, מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב היטב.
- 2 מוסיפים את הביצים וכחצי כוס חלב, מערבלים ומוסיפים חלב עד שמתגבש בצק (לפי הצורך).
- 3 מוסיפים את החמאה בהדרגה (כל פעם כ- 50 גרם) ומערבלים בין תוספת לתוספת. עם תוספת החמאה האחרונה, מוסיפים את גבינת הפרמזן המגוררת. לשים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
- 4 מכסים עם שקית ניילון ומשאירים לתפיחה בטמפרטורת החדר כשעה. הבצק תופח מעט יחסית.
- 5 מורידים נפח, מצפים במעט קמח קונדיטור, מכסים ומכניסים למקרר למשך 5-6 שעות עד יום שלם.
- 6 אחרי הקירור מעטה הקמח נסדק - זה סימן שהבצק תפח.
- 7 קורצים מהבצק חתיכות קטנות, מעבדים ביד לכדור חלק ומניחים בתבנית שקעים משומנת או מניחים עטרות נייר מספר 2 בשקעים.
- 8 מהדקים קלות, גובה הבצק צריך להגיע כמעט עד קצה השקע. מכסים במגבת נקייה ומניחים במקום חמים לתפיחה כשעה (אפשר על כרית חימום לאחר חימום של 2.5 דקות במיקרוגל).
- 9 מברישים חלמון מהול במעט חלב, ומפזרים מעט גבינת פרמזן מגוררת.
- 10 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד השחמה קלה, כ- 15 דקות. לאחר שמוציאים מהתנור מומלץ לכסות עם מגבת.
- 11 בתיאבון
ציוד נדרש: תבנית שקעים מספר 2.
יש להתארגן כמה שעות עד יום לפני שאופים.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
0.9% |
25.4% |
11.5% |
62.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב