דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 265 גרם למנה\יחידה (כ- 7 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מרק קרם פטריות
מרק מושלם לאניני הטעם
  • 1 מאדים את הבצל והתימין בחמאה (בסיר סגור) עד לריכוך הבצל.
  • 2 מוסיפים את הפטריות והשום ומאדים עוד 3 דקות.
  • 3 מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
  • 4 מוזגים את היין ומערבבים עד לצמצום שלו.
  • 5 מוסיפים את קוביות תפוח האדמה והמים.
  • 6 מתבלים במלח, פלפל ומוסקט לפי הטעם.
  • 7 מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ- 20 דקות, או עד לריכוך תפוחי האדמה.
  • 8 מפזרים את עלי הבזיליקום ומוציאים את גבעולי התימין. בשלב זה ניתן לרסק את המרק בבלנדר מוט לקבלת מרקם חלק וקרמי יותר. מכיוון שהפטריות לא מתרסקות לחלוטין (ולא כולם אוהבים מרק עם חתיכות קטנות מרוסקות), ניתן לטחון ולסנן (יישארו יחסית הרבה חלקי פטריות אותן אפשר לשמור לשימוש עתידי), לוותר על הסינון (המרק יישאר עם חתיכות קטנות של פטריות) או לוותר על הטחינה כאמור.
  • 9 מוסיפים שמנת וגבינה ומתקנים תיבול.
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לטפטף שמן זית או שמן כמהין להגשה. ניתן לפזר גם גבינת פרמזן.

שיטת ההכנה כוללת גם אידוי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9% 21.9% 19.9% 49.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.36 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב