דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק קרם פטריות
מרק קרם פטריות
מרק קרם פטריות
מרק מושלם לאניני הטעם

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 273 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מאדים את הבצל והתימין בחמאה (בסיר סגור) עד לריכוך הבצל. מוסיפים את הפטריות והשום, מאדים עוד 3 דקות, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוזגים את היין ומערבבים עד לצמצום שלו.
  • 2 מוסיפים את קוביות תפוח האדמה והמים. מתבלים במלח, פלפל ומוסקט לפי הטעם, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ- 20 דקות, או עד לריכוך תפוחי האדמה.
  • 3 מפזרים את עלי הבזיליקום ומוציאים את גבעולי התימין. בשלב זה ניתן לרסק את המרק בבלנדר מוט לקבלת מרקם חלק וקרמי יותר. מכיוון שהפטריות לא מתרסקות לחלוטין (ולא כולם אוהבים מרק עם חתיכות קטנות מרוסקות), ניתן לטחון ולסנן (יישארו יחסית הרבה חלקי פטריות אותן אפשר לשמור לשימוש עתידי), לוותר על הסינון (המרק יישאר עם חתיכות קטנות של פטריות) או לוותר על הטחינה כאמור.
  • 4 מוסיפים את השמנת לבישול והגבינה, ומתקנים תיבול לפי הצורך.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לטפטף שמן זית או שמן כמהין להגשה. ניתן לפזר גם גבינת פרמזן.

שיטת ההכנה כוללת גם אידוי. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)13048
חלבונים (גרם)5.24 1.92
פחמימות (גרם)135
מתוכן סוכרים (גרם)1.26 0.46
שומנים (גרם)6.34 2.32
מתוכם שומן רווי (גרם)2.99 1.09
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.040.02
כולסטרול (מ"ג)17.23 6.3
נתרן (מ"ג)592.74216.9
סיבים תזונתיים (גרם)2.51 0.92
מים (גרם)226.9783.05
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)2.470.9
ויטמין B (מ"ג)5.592.05
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.30.11
ויטמין B3 (מ"ג)3.941.44
ויטמין B5 (מ"ג)1.110.41
ויטמין B6 (מ"ג)0.150.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)14.385.26
ויטמין C (מ"ג)4.671.71
ויטמין E (מ"ג)0.010
ויטמין K (מק"ג)1,186433.92
סידן (מ"ג)94.7534.67
ברזל (מ"ג)0.670.25
מגנזיום (מ"ג)19.577.16
זרחן (מ"ג)110.8340.55
אבץ (מ"ג)0.60.22
אשלגן (מ"ג)434.33158.93
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.140.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.3% 23.6% 19.5% 47.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.41 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?