דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארבעה סוגים של פטריות, צילום: איל קרן

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 584 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 שמים את פטריות הפורצ`יני המיובשות בסיר עם המים החמים לחצי שעה, עד שהמים נצבעים בצבע חום ומקבלים את הטעם של הפטריות.
  • 2 מעלים על הגז סיר עם החמאה והקמח, ומערבבים עד שהקמח מקבל גוון חום בהיר.
  • 3 מוסיפים לסיר את היין הלבן ומערבבים היטב. מוסיפים את המים עם פטריות הפורצ`יני שבתוכו ומערבבים היטב.
  • 4 במחבת כבדה יוצקים את השמן והשום, חותכים את כל הפטריות לפרוסות ומטגנים.
  • 5 לאחר מכן, מעבירים את כל הפטריות לסיר עם הנוזל, מוסיפים את השמנת ואת אגוז המוסקט, מערבבים היטב, ממליחים ומפלפלים לפי הצורך ומבשלים על אש בינונית כ- 20-30 דקות עד שהמרק מגיע לסמיכות הרצויה.
  • 6 מורידים מהאש ויוצקים לקערות.
  • 7 שיהיה בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לפזר מעל עירית קצוצה ואגוזי מלך קלויים. הצעת הגשה: בתוך כיכר לחם כמו בתמונה.

הערך התזונתי לא כולל את הלחם של הגשת המרק.

- פרסומת -

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שלום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)330 קלוריות57 קלוריות
חלבונים7.4 גרם1.3 גרם
פחמימות17 גרם3 גרם
מתוכן סוכרים1.3 גרם0.2 גרם
שומנים23.5 גרם4 גרם
מתוכם שומן רווי12.3 גרם2.1 גרם
כולסטרול64.7 מ"ג11.1 מ"ג
נתרן183.3 מ"ג31.4 מ"ג
סיבים תזונתיים2.5 גרם0.4 גרם
מים429.2 גרם73.5 גרם
ליקופן0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A0.1 מק"ג0 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)5.3 מ"ג0.9 מ"ג
ויטמין B161.6 מק"ג10.6 מק"ג
ויטמין B2266.2 מק"ג45.6 מק"ג
ויטמין B33.5 מ"ג0.6 מ"ג
ויטמין B51.3 מ"ג0.2 מ"ג
ויטמין B6106.8 מק"ג18.3 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B913.4 מק"ג2.3 מק"ג
ויטמין C2.1 מ"ג0.4 מ"ג
ויטמין D0.2 מק"ג0 מק"ג
ויטמין E5.8 מק"ג1 מק"ג
ויטמין K0.3 מק"ג0.1 מק"ג
סידן98.1 מ"ג16.8 מ"ג
ברזל965 מק"ג165.3 מק"ג
מגנזיום18.6 מ"ג3.2 מ"ג
זרחן91.7 מ"ג15.7 מ"ג
אבץ661.2 מק"ג113.3 מק"ג
אשלגן334.1 מ"ג57.2 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות140 מ"ג24 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3933.3 מק"ג159.9 מק"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6139.1 מ"ג23.8 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות30.3 מ"ג5.2 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 916.7 מ"ג2.9 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.1% 46.7% 14.7% 33.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
אורז אדום

אורז אדום

אורז בסמטי עם ירקות

אורז בסמטי עם ירקות

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

רצועות אסאדו ברוטב מרוקאי

רצועות אסאדו ברוטב מרוקאי

אורז עם גזר וצימוקים

אורז עם גזר וצימוקים

קיפודי אורז ובשר

קיפודי אורז ובשר

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

תפוזים: זנים, יתרונות, חסרונות והקשר לויטמין C

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪

מה דעתך?