דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארבעה סוגים של פטריות, צילום: איל קרן

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 584 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 שמים את פטריות הפורצ`יני המיובשות בסיר עם המים החמים לכחצי שעה, עד שהמים נצבעים בצבע חום ומקבלים את הטעם של הפטריות.
  • 2 מעלים על הגז סיר עם החמאה והקמח, ומערבבים עד שהקמח מקבל גוון חום בהיר.
  • 3 מוסיפים לסיר את היין הלבן ומערבבים היטב. מוסיפים את המים עם פטריות הפורצ`יני שבתוכו ומערבבים היטב.
  • 4 במחבת כבדה יוצקים את השמן והשום, חותכים את כל הפטריות לפרוסות ומטגנים.
  • 5 מעבירים את כל הפטריות לסיר עם הנוזל, מוסיפים את השמנת ואת אגוז המוסקט, מערבבים היטב, ממליחים ומפלפלים לפי הצורך ומבשלים על אש בינונית כ- 20-30 דקות עד שהמרק מגיע לסמיכות הרצויה. מורידים מהאש ויוצקים לקערות.
  • 6 שיהיה בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לפזר מעל עירית קצוצה ואגוזי מלך קלויים. הצעת הגשה: בתוך כיכר לחם כמו בתמונה.

הערך התזונתי לא כולל את הלחם של הגשת המרק. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שלום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)33057
חלבונים (גרם)7.38 1.26
פחמימות (גרם)173
מתוכן סוכרים (גרם)1.3 0.22
שומנים (גרם)23.51 4.03
מתוכם שומן רווי (גרם)12.3 2.11
כולסטרול (מ"ג)64.67 11.08
נתרן (מ"ג)183.3331.41
סיבים תזונתיים (גרם)2.54 0.44
מים (גרם)429.1873.53
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.050.01
ויטמין B (מ"ג)5.280.9
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.270.05
ויטמין B3 (מ"ג)3.540.61
ויטמין B5 (מ"ג)1.290.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.110.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.452.3
ויטמין C (מ"ג)2.10.36
ויטמין D (מק"ג)0.180.03
ויטמין E (מ"ג)0.010
ויטמין K (מק"ג)0.340.06
סידן (מ"ג)98.1316.81
ברזל (מ"ג)0.960.17
מגנזיום (מ"ג)18.613.19
זרחן (מ"ג)91.6915.71
אבץ (מ"ג)0.660.11
אשלגן (מ"ג)334.0857.24
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.140.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.1% 46.7% 14.7% 33.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.97 (1.08 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.