דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 263 גרם למנה\יחידה (5-6 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
תפוחי אדמה בשמנת
מעט משמין אבל קשה שלא לאהוב
  • 1 את תפוחי האדמה הקלופים והפרוסים דק דק יש להניח בקערה (אפשר לפרוס בפומפייה), להוסיף שום כתוש, מלח, פלפל שחור ו- 1/4 כפית אגוז מוסקט, ולערבב.
  • 2 לשמן תבנית (ראו ציוד נדרש) במעט מחמאה ולהוסיף את תפוחי האדמה הדקים.
  • 3 להוסיף את השמנת לבישול והשמנת המתוקה. לדאוג שהשמנת מכסה את תפוחי האדמה.
  • 4 לתקן תיבול ולהוסיף מלח ופלפל שחור לפי הטעם (אפשר לטעום טיפה את הרוטב ולראות אם הוא לשביעות רצונכם).
  • 5 לפני ההכנסה לתנור יש לפזר את 1/4 כפית אגוז המוסקט השנייה.
  • 6 להכניס לתנור מחומם מראש ל- 180-190 מעלות למשך 50-55 דקות.
  • 7 לאחר 40 דקות, לקראת הסוף, יש לפזר את הגבינה הצהובה או גבינת הפרמזן - לא לשכוח.
  • 8 כאשר המאפה שחום ותפוחי האדמה מוכנים - אפשר להוציא מהתנור. יש לשים לב שזמני האפייה יכולים להשתנות בכל תנור.
  • 9 להתענג - טעים בטירוף חיוך

ציוד נדרש: תבנית בינונית, פיירקס או חד פעמית - כדאי עגולה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.7% 25.4% 11.2% 55.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.43 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב