דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 421 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מרק קרם ארטישוק ירושלמי, זעפרן וכמהין
מרק ארטישוק נהדר למנה הראשונה, צילום: יוסי לוי
  • 1 בסיר גדול מאדים את הבצל והכרישה עד להזהבה בשמן הזית.
  • 2 מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ואת תפוחי האדמה, מכסים במים ומבשלים עד לריכוך כחצי שעה.
  • 3 מתבלים במלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט וזעפרן.
  • 4 מוסיפים את השמנת ומערבבים, טוחנים בעזרת מעבד ידני עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
  • 5 מוסיפים את פטריות הכמהין במרכז הצלחת ומגישים (מעל כל צלחת אפשר לפרוס או לגרד פטריית כמהין לפי הטעם, כ- 2 פטריות כמהין תספיקנה).
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לקשט בעזרת מקל גרסיני.

הערך התזונתי לא כולל את פטריות הכמהין ומקל הגרסיני. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. יוצא כ- 2 ליטר מרק ארטישוק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.9% 17.7% 7.3% 67.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.27 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב