דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 76 גרם למנה\יחידה (כ- 10 וופלים)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
וופל בלגי ביתי
הוופל הבלגי הכי טעים שתאכלו
  • 1 לתוך קערה מכניסים את הביצים השלמות, תמצית הוניל והחלב, ובעזרת מטרפה מערבבים היטב לקבלת מסה נוזלית אחידה. מוסיפים לקערה את החמאה המומסת ומערבבים שוב.
  • 2 מוסיפים את כל חומרי הגלם "היבשים" כשהם מנופים (הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח), ומערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה ללא גושי קמח.
  • 3 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכחצי שעה עד שעה.
  • 4 מחברים את מכשיר הוופל הבלגי לחשמל, ורק כשהוא חם מאוד יוצקים לתוכו מהבלילה בעזרת מצקת. לא להתפתות לצקת יותר מדי מאחר והמסה תגלוש מחוץ למכשיר. המלצתי היא בכל אופן להניח נייר כסף מתחת למכשיר טרם ההכנה.
  • 5 לאחר יציקת הבלילה להמתין כחצי דקה עד שנוצרות בועות קטנות בבלילה, ורק אז לסגור את החלק העליון של מכשיר הוופל הבלגי, להמתין כ- 2-3 דקות עד שהבית מתמלא בריח המשכר של הוופל, וכשהוופל משחים מעט להוציאו לצינון על גבי רשת ל- 2-3 דקות ואז הוא נעשה פריך.
  • 6 הצעת הגשה: אבקת סוכר, פטל אדום, כדור גלידת וניל ורוטב שוקולד.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להקפיא את הוופלים המוכנים, להוציאם מהמקפיא בכל עת, להכניסם לטוסטר ביתי, לחמם 7 דקות על חום בינוני ולהגיש. ניתן לצקת מעל רוטב שוקולד, מייפל, קצפת ותותים, רוטב קרמל או רוטב ופירות יער ולהגיש.

ציוד נדרש: לשם הכנת הוופל הבלגי יש להצטייד במכשיר חשמלי להכנת וופל ביתי שנמכר ברשתות החשמל השונות.

הערך התזונתי לא כולל את התוספות על הוופל הבלגי. זמן ההכנה כולל את זמן שהיית התערובת במקרר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 19% 12.5% 68.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב