דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 768 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • גזר -  יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (290 גרם)
    2-3 גזרים חתוכים לעיגולים
  • כרוב - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (770 גרם)
    חתוך לרצועות דקות
  • מים - 3.5 ליטר
    3-4 ליטר מים רותחים
  • תפוח אדמה -  יחידות בינוניות - סה"כ (423 גרם)
    2-3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
  • פטריות - 200 גרם
    פטריות שמפיניון טריות ופרוסות
  • עגבנייה -  יחידות בינוניות - סה"כ (430 גרם)
    2-3 עגבניות חלוטות וחתוכות
  • רסק עגבניות - קופסת פלסטיק (100 גרם)
  • אבקת מרק עוף - כף שטוחה
  • מלח - קורט
  • פלפל שחור - קורט
  • פפריקה - כף שטוחה
    אדומה ומתוקה
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • גריסי פנינה - 3 כפות שטוחות - סה"כ (39 גרם)
  • מיץ לימון - 3/4 יחידה - סה"כ (23 מ"ל)
    מיץ מחצי לימון עד לימון שלם

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק כרוב
מרק כרוב עם הרבה ירקות וטעמים
  • 1 בסיר גדול למרק לחמם את השמן ולטגן את הבצל עד להזהבה. להוסיף את הגזר והכרוב, ולאדות מספר דקות עד לריכוך.
  • 2 להוסיף את המים הרותחים, את שאר הירקות והרסק, לתבל לפי הטעם ולבשל כ- 10 דקות. להוסיף את הגריסים ולבשל כ- 15 דקות נוספות עד שהגריסים ותפוחי האדמה מוכנים.
  • 3 בסוף הבישול להוסיף את מיץ הלימון ולתקן תיבול לפי הטעם.
  • 4 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.9% 3.6% 10.2% 73.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.04 (0.05 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב