דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 660 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פילה לוקוס עם קרם ברוקולי ואספרגוס
פילה דג לוקוס מושלם למנה ראשונה
  • הכנת הדג:
  • 1 במחבת כבדה יוצקים מעט שמן זית, ממליחים ומפלפלים את הדגים ומפזרים מעל גרידת לימון וחצי מכמות התימין.
  • 2 מעסים את נתחי פילה הדג שהתבלינים ידבקו אליו, וצורבים במחבת משני הצדדים (מתחילים מהצד של העור).
  • 3 מעבירים לתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 5 דקות כאשר העור של הדג כלפי מעלה (מומלץ לא לייבש את הדג באפייה ארוכה מדי, אלא לשמור על העסיסיות של הדג).
  • הכנת קרם ברוקולי ואספרגוס:
  • 1 מרתיחים סיר מים על הגז ומוסיפים את הברוקולי והאספרגוס.
  • 2 מבשלים עד שהאספרגוס מתרכך ומעבירים למסננת.
  • 3 בסיר קטן יוצקים כפית שמן זית ואת החמאה, מוסיפים את השום ואת השמנת, מוסיפים אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור לפי הצורך, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עוד 5 דקות.
  • 4 מעבירים את הברוקולי והאספרגוס למעבד מזון. מוסיפים את השמנת בהדרגה עד לקרם הרצוי שלא יהיה דליל מדי, טועמים ומתקנים תיבול.
  • הכנת הארטישוק הירושלמי:
  • 1 מרתיחים סיר עם מים על הגז ומבשלים את הארטישוק עד להתרככות. חשוב לא לבשל יותר מדי את הארטישוק כדי שלא יתפרק.
  • 2 מחממים 2 כפות שמן זית במחבת, מוסיפים את שאר התימין ואת הארטישוקים, וממליחים ומפלפלים לפי הצורך.
  • 3 מערבבים היטב ומבשלים עד שהארטישוקים נצרבים היטב.
  • הרכבת המנה:
  • 1 שמים במרכז הצלחת מהקרם (אפשר לתת מריחה של הקרם על הצלחת), ומעל מניחים את פילה הדג עם העור כלפי מעלה.
  • 2 מניחים כמה חתיכות של ארטישוק בצלחת ומגישים עם לימון.
  • 3 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לפזר מעל המנה מעט עירית קצוצה וגרידת לימון.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8% 17.7% 44.9% 29.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.27 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב