דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 67 גרם למנה\יחידה (כ- 20 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פשטידת פסטה וגבינות טבעונית
פשטידת פסטה טבעונית
  • הכנת הגבינה הצפתית (מתחילים מהכנת הגבינה הצפתית (רצוי 12 שעות קודם אך לא חובה)):
  • 1 טוחנים בבלנדר כוס קשיו עם רבע כוס מים, כף מיץ לימון, כפית מלח וקורט פלפל שחור.
  • 2 מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב כוס מים יחד עם כף אבקת אגר אגר.
  • 3 שופכים את המים עם האגר אגר לתוך הבלנדר ומערבלים רק עד לקבלת תערובת חלקה.
  • 4 מעבירים לקערה ומערבבים לתוך הגבינה 20 זיתים קצוצים (לא חובה).
  • 5 מעבירים לתבנית סיליקון ומעבירים למקרר ל- 12 שעות (להתייצבות).
  • 6 בשביל הפשטידה יש צורך רק בכחצי מכמות הגבינה הנ"ל.
  • הכנת הפשטידה:
  • 1 מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן (או מכינים פסטה ביתית מקמח מלא או קמח כוסמין מלא).
  • 2 מועכים עם מזלג את הגבינה הצפתית בתוך קערה.
  • 3 מוסיפים לקערה את הפסטה המבושלת ואת שאר הרכיבים (מלבד פירורי הלחם ו- 2 כפות שמן הזית) ומערבבים (את הגבינה הצהובה כדאי להוסיף אחרונה).
  • 4 מורחים תבנית בשמן זית ומפזרים בתחתית התבנית ובדפנות פירורי לחם, בעזרת תנודות של התבנית לכל הכיוונים.
  • 5 שופכים את תערובת הפסטה לתוך התבנית.
  • 6 אופים בחום של 200 מעלות כ- 40 דקות.
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את פתיתי שמרי הבירה, פירורי לחם הכוסמין ואבקת האגר אגר. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.4% 25.6% 14.1% 52.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.43 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב