דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 81 גרם למנה\יחידה (כ- 15 לחמניות ללא גלוטן)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
לחמניות מתוקות ללא גלוטן
לחמניות נהדרות ללא גלוטן, צילום: דניאל טרכטמן
  • 1 מנפים את הקמחים, מוסיפים סיבים, מלח ומשפר אפייה, ומערבבים היטב.
  • 2 מוסיפים שמרים יבשים וסוכר, ומערבבים.
  • 3 מוסיפים ביצה, עד כוס ורבע חלב פושר ואת החמאה המומסת.
  • 4 לשים במערבל עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד ודביק (דומה לממרח) - מוסיפים נוזל לפי הצורך.
  • 5 מקמחים קלות את הבצק, מכסים את הקערה ומניחים על כרית חימום לתפיחה כשעה.
  • 6 מוסיפים חופן קמח ולשים להורדת הנפח.
  • 7 מחלקים את הבצק ל- 15-18 חלקים. מקמחים את הידיים, מעבדים כל חלק בין כפות הידיים ללחמנייה אחידה וחלקה.
  • 8 מניחים בתבנית מצופה בנייר אפייה ברווחים של כ- 2 ס"מ.
  • 9 מכסים עם מגבת נקייה ומניחים על כרית חימום להתפחה כחצי שעה.
  • 10 מברישים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד להשחמה במשך 20-30 דקות.
  • 11 הרי לכם לחמניות מתוקות ללא גלוטן מדהימות - בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש בחלב סויה ומחמאה ללחמניות פרווה. אפשר לזרות זרעונים כגון שומשום, קצח ופרג על פני המאפה לאחר הברשת הביצה. ניתן לאפות לחמניות קשר או צמות - חשוב לעבד היטב את ה"נחשים" לקבלת מרקם אחיד וחלק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.7% 9% 4.9% 84.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.1 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב