דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 367 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • המרנג
  • חלבון ביצה - 4 יחידות - סה"כ (132 גרם)
    מביצים מספר 2
  • מלח - קורט
  • סוכר - 240 גרם
    כוס מלאה של 240 גרם
  • קורנפלור -  כפות - סה"כ (14 גרם)
  • חומץ הדרים - 2 כפיות
  • הקצפת
  • שמנת מתוקה 38% - קופסת קרטון (250 מ"ל)
  • סוכר - כף שטוחה (15 גרם)
  • מסקרפונה 40% - 50 גרם
  • רוטב התותים
  • תות שדה - 30 יחידות בינוניות - סה"כ (600 גרם)
  • סוכר - 4 כפות שטוחות - סה"כ (60 גרם)
  • מיץ לימון - 1/2 יחידה - סה"כ (15 מ"ל)
    מיץ מחצי לימון
  • תוספת הפירות
  • תות שדה - 20 יחידות בינוניות - סה"כ (400 גרם)
    לפי הטעם - אפשר מפירות העונה
  • פסיפלורה - 5 גדלים ממוצעים - סה"כ (300 גרם)
    4-5 יחידות
  • קיווי - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (124 גרם)
    פרוסים

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת פבלובה ביתית עם קצפת ופירות
הרבה הכנה אבל התוצאה שווה - עוגת פבלובה ביתית
  • 1 לחמם את התנור לחום בינוני של 120 מעלות ולרפד תבנית בגיליון נייר אפייה.
  • 2 לשים בקערת המיקסר את החלבונים ומתחילים להקציף עד שמתחיל להיווצר קצף. להוסיף את המלח ובהדרגה את הסוכר עד שהקצף יציב לגמרי, מבריק וגמיש.
  • 3 להוסיף את החומץ ולהקציף עוד דקה או שתיים. לקפל את הקורנפלור לתוך הקצף בעזרת מרית.
  • 4 ניתן להכניס לשקית זילוף ולזלף כיד הדמיון. אפשר עיגול גדול או עיגולים קטנים. הקצף צריך להיות בגובה של לפחות 10 ס"מ. אופציה נוספת - ניתן בעזרת כף ליצור כמעין עיגול או אליפסה בקוטר של 15 ס"מ, כאשר במרכז יש ליצור שקע. אין צורך להיות מדויקים - היופי של המנה הזאת הן הצורות הלא סימטריות של הקצף.
  • 5 לאפות במשך 5 דקות. להנמיך את חום התנור ל- 100 מעלות ולאפות במשך שעה וחצי.
  • 6 לכבות את התנור ופותחים חריץ בדלת שלו. להניח למרנג להתקרר בתוך התנור (אפשר לשמור את המרנג בכלי אטום יומיים).
  • 7 להכין רוטב תותים - לרסק בבלנדר את התותים, הסוכר ומיץ הלימון, ולסנן.
  • 8 הכנת הקרם - להקציף מיכל שמנת מתוקה עם הסוכר וגבינת המסקרפונה לקצפת יציבה.
  • 9 להגשה: להניח את המרנג על צלחת הגשה ולערום עליו כמות נדיבה של קצפת. לפזר מלמעלה תותים ולצקת רוטב תותים בנדיבות. לחצות פסיפלורות, לרוקן את תוכנן בכפית ולצקת אותן מלמעלה ולהוסיף גם את הקיווי הפרוס. להגיש מיד.
  • 10 לקינוח פרווה - לחתוך פירות כיד הדמיון כגון: תותים, קיווי, מנגו, פסיפלורה, תפוז וכדומה, ולצקת את רוטב התותים. אפשר גם לקנות שקית של פירות יער (מוקפאים), לחמם בסיר עם קצת מים, סוכר וחומץ בלסמי לפי הטעם, ולצקת מעל - יוצא מדהים. כמובן שאפשר להחליף או להוסיף סירופ שוקולד, אגוזי פקאן מסוכרים ועוד.
  • 11 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את חומץ ההדרים. העוגה מתאימה מאוד לחג הפסח.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.8% 17% 5.1% 70.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב