קיווי - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (124 גרם)
פרוסים
- פרסומת -
אופן הכנת המתכון
קינוחיםסוג המנה
מתקדםדרגת קושי
מעל שעהזמן הכנה
חלבי, כשרכשרות
1 לחמם את התנור לחום בינוני של 120 מעלות ולרפד תבנית בגיליון נייר אפייה.
2 לשים בקערת המיקסר את החלבונים ומתחילים להקציף עד שמתחיל להיווצר קצף. להוסיף את המלח ובהדרגה את הסוכר עד שהקצף יציב לגמרי, מבריק וגמיש.
3 להוסיף את החומץ ולהקציף עוד דקה או שתיים. לקפל את הקורנפלור לתוך הקצף בעזרת מרית.
4 ניתן להכניס לשקית זילוף ולזלף כיד הדמיון. אפשר עיגול גדול או עיגולים קטנים. הקצף צריך להיות בגובה של לפחות 10 ס"מ. אופציה נוספת - ניתן בעזרת כף ליצור כמעין עיגול או אליפסה בקוטר של 15 ס"מ, כאשר במרכז יש ליצור שקע. אין צורך להיות מדויקים - היופי של המנה הזאת הן הצורות הלא סימטריות של הקצף.
5 לאפות במשך 5 דקות. להנמיך את חום התנור ל- 100 מעלות ולאפות במשך שעה וחצי.
6 לכבות את התנור ופותחים חריץ בדלת שלו. להניח למרנג להתקרר בתוך התנור (אפשר לשמור את המרנג בכלי אטום יומיים).
9 להגשה: להניח את המרנג על צלחת הגשה ולערום עליו כמות נדיבה של קצפת. לפזר מלמעלה תותים ולצקת רוטב תותים בנדיבות. לחצות פסיפלורות, לרוקן את תוכנן בכפית ולצקת אותן מלמעלה ולהוסיף גם את הקיווי הפרוס. להגיש מיד.
10 לקינוח פרווה - לחתוך פירות כיד הדמיון כגון: תותים, קיווי, מנגו, פסיפלורה, תפוז וכדומה, ולצקת את רוטב התותים. אפשר גם לקנות שקית של פירות יער (מוקפאים), לחמם בסיר עם קצת מים, סוכר וחומץ בלסמי לפי הטעם, ולצקת מעל - יוצא מדהים. כמובן שאפשר להחליף או להוסיף סירופ שוקולד, אגוזי פקאן מסוכרים ועוד.
11 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
הערך התזונתי לא כולל את חומץ ההדרים. העוגה מתאימה מאוד לחג הפסח.