דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 125 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מרק עדשים
מרק מזין ומאוד קל להכנה, צילום: תפיקו הפקות
  • 1 לנקות את העדשים ולהשרות במים כשעה.
  • 2 לטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה, להוסיף את השום הפרוס דק ולהמשיך לטגן עוד כדקה. להוסיף את רסק העגבניות והתבלינים, ולהמשיך לטגן מעט.
  • 3 להוסיף כ- 5-6 כוסות מים ולהמשיך בבישול.
  • 4 לסנן את העדשים ולהוסיף למרק, לקצוץ דק את הפטרוזיליה ולהוסיף אותה גם כן. להביא לרתיחה ולבשל כחצי שעה עד שהעדשים רכות.
  • 5 לטחון את המרק עם בלנדר מוט ידני ולהגיש חם מרק עדשים טעים ובריא.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להשתמש בעדשים כתומות.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. זמן ההכנה כולל גם את זמן השרית העדשים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
23.1% 4.9% 20% 52%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב