דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 147 גרם למנה\יחידה

  • בצק העלים
  • ריבועי בצק עלים - 8 יחידות - סה"כ (320 גרם)
  • כל התוספות
  • פטה כבשים 5% שומן - כוס קוביות (120 גרם)
    אפשר גם פטה עיזים
  • בטטה - יחידה גדולה (596 גרם)
    חתוכה לקוביות
  • בצל סגול - יחידה בינונית (125 גרם)
    פרוס
  • תימין - 4 גבעולים - סה"כ (4 גרם)
    ענפי תימין טרי
  • מלח - 4 קורט
    לפי הטעם - הגבינה כבר מלוחה
  • פלפל שחור - 8 קורט
    לפי הטעם - קורט לכל ריבוע

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
ריבועי בצק עלים עם בטטה וגבינת פטה
מתאים גם לארוחת בוקר וגם לארוחת ערב
  • 1 מרככים את קוביות הבטטה במיקרוגל, בבישול או בתנור.
  • 2 מפשירים חלקית את ריבועי הבצק.
  • 3 חורצים ריבוע בתוך ריבועי הבצק בעזרת סכין, כך שייווצרו שוליים צרים (חריץ רדוד, לא עמוק).
  • 4 מפזרים בכל ריבוע קוביות בטטה, קוביות גבינת פטה, פרוסות בצל סגול וחצי ענף תימין, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  • 5 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך כ- 15 דקות עד להזהבה. מגישים חם.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול במיקרוגל. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 21.3% 12% 61.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.31 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב