דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

35 מנות/יחידות, 41 גרם למנה\יחידה (כ- 35 קציצות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קציצות טבעוניות על האש
קציצות טבעוניות נהדרות על המנגל
  • הכנת האורז:
  • 1 קוצצים את הבצל ומטגנים אותו בסיר עם כף שמן זית עד שהוא מתחיל להיות שקוף.
  • 2 מוסיפים 2 כוסות מים, מגבירים את האש וברתיחה מוסיפים את המלח ואת האורז.
  • 3 מביאים לרתיחה נוספת, מנמיכים את האש, מכסים ונותנים לאורז להתבשל עד שכל המים נספגים (כ- 40 דקות).
  • 4 בסיר נוסף מרתיחים מים ומכניסים את הקטניות המונבטות. נותנים להן להתבשל כחצי שעה עד שהן מתרככות ומסננים.
  • 5 ב- 5 הדקות האחרונות של בישול האורז, מוסיפים לו את הקטניות המונבטות, מערבבים ונותנים לו לקבל מעט את הצבע החום של העדשים. אפשר להוסיף מעט מים ולהשאיר על האש עד שהם נספגים לחלוטין. יש להקפיד שלא יידבק ולערבב מדי פעם.
  • הכנת הקציצות:
  • 1 קוצצים את הבצל, הפטריות, הפטרוזיליה והכוסברה, ומערבבים יחד בקערה.
  • 2 מוסיפים את התבלינים ואת האורז עם הקטניות ומערבבים.
  • 3 מוסיפים שמן זית ובהדרגה את קמח האורז המלא, עד לקבלת עיסה די דביקה.
  • 4 יוצרים קציצות טבעוניות מושלמות בגודל שרוצים (לי יצאו כ- 35 קציצות) וצולים על הגריל משני הצדדים. הופכים בעדינות כדי שלא תתפרקנה (ניתן להקפיא את הקציצות ולצלות אותן על הגריל ישר כשיוצאות מהמקפיא ואז גם יותר קל שלא תתפרקנה).
  • 5 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.6% 11.2% 14.4% 59.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.19 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב