דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

486 גרם לכל המתכון

  • תפוח עץ עם קליפה - יחידה גדולה (222 גרם)
    ירוק וגדול מזן גרני סמית
  • צימוקים - כפית (8 גרם)
    כמה שנכנסים
  • אגוזי מלך - 3 יחידות - סה"כ (15 גרם)
    כמה שנכנסים - איזה שאוהבים
  • דבש - כפית (9 גרם)
    או כל ממתיק אחר - ראו הערה
  • מים - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    מעורבבים עם הממתיק
  • קינמון - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • הרוטב
  • יוגורט 3% שומן - גביע (200 גרם)
    יוגורט טבעי
  • קינמון - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • דבש - כפית (9 גרם)
    או כל ממתיק אחר - ראו הערה

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
תפוח עץ אפוי בתנור
תפוח עץ אפוי עם צימוקים ואגוזים
  • 1 שוטפים את תפוח העץ היטב, בעזרת תפוחן מוציאים את הליבה (ניתן להכין עם כמה תפוחים שרוצים - מכפילים את הכמויות של שאר המצרכים בהתאם לכמות הרצויה. הכמות המתכון היא למנה אחת).
  • 2 מסדרים את התפוח בפיירקס חסין חום (אם מכינים מספר תפוחים אפויים בתנור - הם צריכים להיות צמודים זה לזה).
  • 3 ממלאים את החור שיש באמצע עם צימוקים ואגוזים.
  • 4 מערבבים את הממתיק שבחרנו עם מעט מים (החישוב נעשה בערך 2 כפות מים לכל תפוח וכפית סוכר/דבש או חצי שקית ממתיק לכל תפוח). ממתיק לבחירתכם: סוכר/סוכרזית/אגבה/דבש.
  • 5 שופכים מעל התפוח מעט מהתערובת.
  • 6 מפזרים קינמון מעל, מכסים ואופים ב- 165 מעלות למשך כ- 20 דקות.
  • 7 בודקים את התפוח ואופים בערך עוד 20 דקות. התפוח צריך להיות רך אך לא מעוך כמו פירה. זמן האפייה יכול להשתנות בהתאם לגודל התפוח.
  • 8 רוטב היוגורט: מערבבים גביע יוגורט עם חצי כפית קינמון וממתיק לפי הטעם.
  • 9 להגשה: ניתן להגיש את התפוח חם, פושר או קר, ולשפוך מעליו את היוגורט. ניתן לקשט עם פירות טריים ועלי נענע.
  • 10 בתיאבון חיוך

אפשר לאכול אותו חם, ואפשר גם לאכול קר מהמקרר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.2% 16.1% 12.4% 64.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב