עוגת יום הולדת מושלמת לילדים ולמבוגרים כאחד
הכנת הקצף:
1. מקציפים חלבונים ומוסיפים סוכר בהדרגה עד שנהיה קצף יציב ונוקשה (כשנהפוך את הקערה הקצף לא ייפול).
2. מורחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה את הקצף, זורים סוכריות צבעוניות ואופים בטורבו בחום של 100 מעלות למשך כשעתיים, עד שהמרנג מתנתק מנייר האפייה.
הכנת התחתית:
1. לשים את כל המצרכים לבצק פריך ומשטחים על תבנית תנור באותו גודל של התבנית עם המרנג. לשים מעט עד שהחומרים מתגבשים, ברגע שמתחיל להיות בצק מפסיקים ללוש כדי לשמור על פריכות - זה לוקח כ- 3-4 דקות במקסר.
2. אופים כרבע שעה ב- 180 מעלות עד להזהבה ומקררים היטב.
הכנת הקצפת:
מקציפים את כל המצרכים לקצף יציב.
הרכבה:
1. מורחים את הקצפת מעל התחתית האפויה של הבצק.
2. מקלפים בעדינות את המרנג ומניחים מעל הקצפת, אם נשבר מעט לא נורא, פשוט מניחים איפה שחסר.
3. אם רוצים ממסים שוקולד מריר ומזלפים בעדינות עם מזלג פסים דקים.
4. חותכים לריבועים, עוצמים עיניים ומתפנקים.
5. בתיאבון