דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 178 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות הגשה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
סלט אביבי של שומר ותפוזים שיכורים
מתאים מאוד לחג שבועות, צילום וסטיילינג: קרן ביטון כהן
  • 1 חותכים כל פרוסת תפוז לשניים ומצפים היטב בסוכר חום. מניחים את הפרוסות בסיר קטן ו"מקרמלים" קלות. לאחר מספר דקות הופכים את הפרוסות לצד השני ומוסיפים את הקינמון ומיץ התפוזים. מביאים ל"רתיחה" (עד שהרוטב מבעבע), כשבסיומה מוסיפים את הוודקה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ- 3 דקות. שומרים את הנוזלים ומצננים היטב.
  • 2 חותכים את ראש השומר לחצי. חותכים כל חצי לפרוסות דקות. מעבירים לקערה ומוסיפים את עלי השמיר וגרעיני הדלעת.
  • 3 לפני ההגשה מוסיפים את התפוזים לסלט, מתבלים במלח הגס, הפלפל השחור ומיץ הלימון, מפוררים את הגבינה הבולגרית ומוזגים את הרוטב מעל.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הסלט משתלב נפלא עם מאכלים חלביים.

המתכון הופק באדיבות פרימור בשיתוף אתי בטיטו. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.8% 8.3% 12.4% 69.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.12 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב