דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

23 מנות/יחידות, 66 גרם למנה\יחידה (20-26 עוגילידות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגילידה ללא גלוטן
קינוח ללא גלוטן לקיץ, צילום: דניאל טרכטמן
  • 1 מקציפים את החמאה, הסוכר, סוכר הוניל והמלח.
  • 2 מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה.
  • 3 מנפים לחוד את אבקת האפייה, אבקת הקקאו, הקמח התופח לעוגות, הקונדיטור והשקדים הטחונים.
  • 4 מוסיפים תוך הקצפה לסירוגין את החלב וכל המצרכים המנופים מהסעיף הקודם, עד לקבלת עיסה דביקה ותוך כדי ערבול מפעם לפעם.
  • 5 מניחים בעזרת כפית או כף (אפשר כף גלידה קטנה) תלולית מהעיסה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים גדולים.
  • 6 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך כ- 10-15 דקות, עד שהעוגיות מתפשטות ומוכנות.
  • 7 מקררים ומפרידים בעדינות מנייר האפייה.
  • 8 מרככים מחוץ למקפיא את הגלידה.
  • 9 מורחים ככף גדושה מהגלידה בין כל שתי עוגיות. מניחים בקופסא סגורה ושומרים במקפיא לפחות כשעה.
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן למלא בקצפת במקום גלידה.

בימים חמים זה תענוג לשלוף עוגילידה מהמקפיא ולהתענג.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 23.3% 8.9% 65.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.32 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב