דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קינוח ללא גלוטן לקיץ, צילום: דניאל טרכטמן

מצרכים למתכון

23 מנות/יחידות, 66 גרם למנה\יחידה (20-26 עוגילידות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מקציפים את החמאה, הסוכר, סוכר הוניל והמלח.
  • 2 מוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי הקצפה.
  • 3 מנפים לחוד את אבקת האפייה, אבקת הקקאו, הקמח התופח לעוגות, הקונדיטור והשקדים הטחונים.
  • 4 מוסיפים תוך הקצפה לסירוגין את החלב וכל המצרכים המנופים מהסעיף הקודם, עד לקבלת עיסה דביקה ותוך כדי ערבול מפעם לפעם.
  • 5 מניחים בעזרת כפית או כף (אפשר כף גלידה קטנה) תלולית מהעיסה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים גדולים.
  • 6 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך כ- 10-15 דקות, עד שהעוגיות מתפשטות ומוכנות.
  • 7 מקררים ומפרידים בעדינות מנייר האפייה.
  • 8 מרככים מחוץ למקפיא את הגלידה.
  • 9 מורחים ככף גדושה מהגלידה בין כל שתי עוגיות. מניחים בקופסא סגורה ושומרים במקפיא לפחות כשעה.
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן למלא בקצפת במקום גלידה.

בימים חמים זה תענוג לשלוף עוגילידה מהמקפיא ולהתענג.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)184279
חלבונים (גרם)3.31 5.02
פחמימות (גרם)2537
מתוכן סוכרים (גרם)7.82 11.85
שומנים (גרם)8.7 13.19
מתוכם שומן רווי (גרם)4.27 6.48
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)37.27 56.51
נתרן (מ"ג)105.43159.84
סיבים תזונתיים (גרם)0.77 1.17
מים (גרם)4.546.88
ויטמין A (מק"ג)9.4614.34
ויטמין B (מ"ג)0.170.26
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.05
ויטמין B5 (מ"ג)0.090.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.154.78
ויטמין B12 (מק"ג)0.050.08
ויטמין D (מק"ג)0.120.18
ויטמין E (מ"ג)0.060.1
ויטמין K (מק"ג)0.050.07
סידן (מ"ג)43.1765.46
ברזל (מ"ג)0.270.41
מגנזיום (מ"ג)6.579.96
זרחן (מ"ג)20.3230.81
אבץ (מ"ג)0.160.24
אשלגן (מ"ג)26.2139.74
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.120.18
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.10.15
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.270.41
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.260.39

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 23.3% 8.9% 65.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.32 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.