דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מאפינס ללא גלוטן במילוי קרם וניל
מאפינס ללא גלוטן במילוי קרם וניל
מאפינס ללא גלוטן מטריפי חושים, צילום: דניאל טרכטמן

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 79 גרם למנה\יחידה (עוגות בתבנית עם שקעים גדולים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מקציפים את החלבונים עם קורט מלח.
  • 2 מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים לקצף גמיש.
  • 3 טורפים את החלמונים עם תמצית/סוכר הוניל ומקפלים לקצף החלבונים.
  • 4 מנפים את הקורנפלור והקמח התופח ללא גלוטן, ומבליעים בבלילת החלבונים.
  • 5 משמנים תבנית 12 שקעים, יוצקים מהבלילה עד 3/4 מגובה השקעים ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות עד השחמה קלה, למשך כ- 10-12 דקות.
  • 6 מצננים, בעזרת סכין חדה חותכים את החלק העליון תוך השארת חלק מחובר ויוצרים מעין מכסה.
  • 7 מוציאים מעט מפנים המאפין.
  • 8 מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וחלב לקצף חזק, וממלאים ככף בכל מאפין (תישאר מעט קצפת לציפוי).
  • 9 מכינים את הציפוי - ממיסים את הקקאו, הסוכר, השוקולד והמים על להבה נמוכה תוך בחישה. מוסיפים את החמאה/המרגרינה ובוחשים עד המסה.
  • 10 מקררים מעט, מערבבים פנימה את מה שנשאר מהקצפת ומורחים על כל מאפין.
  • 11 שומרים במקרר.
  • 12 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר לוותר על ציפוי השוקולד ולהסתפק בזריית אבקת סוכר.

כל כך טעים שכדאי לאפות מנה כפולה. מתאים לחג הפסח - רק להחליף את הקמח התופח בקמח תפוחי אדמה וחצי שקית אבקת אפייה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)188239
חלבונים (גרם)4.01 5.1
פחמימות (גרם)1924
מתוכן סוכרים (גרם)8.35 10.61
שומנים (גרם)10.58 13.45
מתוכם שומן רווי (גרם)5.74 7.3
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)105.75 134.43
נתרן (מ"ג)158.44201.41
סיבים תזונתיים (גרם)0.1 0.13
מים (גרם)27.3834.81
ויטמין A (מק"ג)36.2846.12
ויטמין B (מ"ג)0.560.71
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.14
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.360.46
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.7213.63
ויטמין B12 (מק"ג)0.210.26
ויטמין C (מ"ג)00
ויטמין D (מק"ג)0.460.59
ויטמין E (מ"ג)0.240.31
ויטמין K (מק"ג)0.080.1
סידן (מ"ג)38.3548.75
ברזל (מ"ג)0.410.52
מגנזיום (מ"ג)3.824.85
זרחן (מ"ג)48.5761.74
אבץ (מ"ג)0.310.39
אשלגן (מ"ג)40.0650.92
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.430.55
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.350.45
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.841.07
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.791

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 31.4% 11.9% 56.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.46 (0.46 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.