דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 79 גרם למנה\יחידה (עוגות בתבנית עם שקעים גדולים)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מאפינס ללא גלוטן במילוי קרם וניל
מאפינס ללא גלוטן מטריפי חושים, צילום: דניאל טרכטמן
  • 1 מקציפים את החלבונים עם קורט מלח.
  • 2 מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים לקצף גמיש.
  • 3 טורפים את החלמונים עם תמצית/סוכר הוניל ומקפלים לקצף החלבונים.
  • 4 מנפים את הקורנפלור והקמח התופח ללא גלוטן, ומבליעים בבלילת החלבונים.
  • 5 משמנים תבנית 12 שקעים, יוצקים מהבלילה עד 3/4 מגובה השקעים ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות עד השחמה קלה, למשך כ- 10-12 דקות.
  • 6 מצננים, בעזרת סכין חדה חותכים את החלק העליון תוך השארת חלק מחובר ויוצרים מעין מכסה.
  • 7 מוציאים מעט מפנים המאפין.
  • 8 מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וחלב לקצף חזק, וממלאים ככף בכל מאפין (תישאר מעט קצפת לציפוי).
  • 9 מכינים את הציפוי - ממיסים את הקקאו, הסוכר, השוקולד והמים על להבה נמוכה תוך בחישה. מוסיפים את החמאה/המרגרינה ובוחשים עד המסה.
  • 10 מקררים מעט, מערבבים פנימה את מה שנשאר מהקצפת ומורחים על כל מאפין.
  • 11 שומרים במקרר.
  • 12 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר לוותר על ציפוי השוקולד ולהסתפק בזריית אבקת סוכר.

כל כך טעים שכדאי לאפות מנה כפולה. מתאים לחג הפסח - רק להחליף את הקמח התופח בקמח תפוחי אדמה וחצי שקית אבקת אפייה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 31.4% 11.9% 56.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.46 (0.46 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב