דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות מייפל ללא גלוטן
עוגיות מייפל ללא גלוטן
עוגיות מייפל מושלמות לצליאקים, צילום: דניאל טרכטמן

מצרכים למתכון

50 מנות/יחידות, 20 גרם למנה\יחידה (כ- 50 עוגיות (תלוי בגודל שקורצים))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 שמים במעבד מזון את הקמחים (במקום קמח התירס הדק ניתן להשתמש בקמח אפונה צהובה או בשקדים טחונים), המלח והסוכר.
  • 2 מערבבים בעדינות ומוסיפים את החמאה, החלבון, סירופ המייפל ורבע כוס מים (או משקה אורז/סויה וניל - לפי הצורך).
  • 3 מעבדים לבצק אחיד ורך מאוד. במידה ולא מתגבש בצק מוסיפים נוזל.
  • 4 מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומקררים לשעה.
  • 5 מוציאים כל פעם שקית אחת ומרדדים על משטח מקומח לעלה דק בעובי של כ- 3-4 מ"מ.
  • 6 קורצים עוגיות ומניחים עם רווחים קטנים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 7 מברישים בחלמון הטרוף עם מעט מים, זורים מעט סוכר ואופים בחום בינוני של 175 מעלות עד הזהבה למשך כ- 20 דקות.
  • 8 מקררים ושומרים בכלי אטום.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
לטעם מייפל משמעותי יותר ניתן להוסיף עוד סירופ. את הבצק ניתן להקפיא בגליל, לפרוס ולאפות בעת הצורך, או כמו במתכון לקרר, לרדד ולקרוץ לעוגיות. אפשר לגוון ולהוסיף שוקולד מגורר או אגוזים קצוצים.

לנמנעים משימוש בביצים אפשר להחסיר את הביצה ולהבריש בסירופ מייפל. זמן ההכנה כולל את זמן שהיית הבצק במקרר. ההשראה למתכון מספר העוגיות של מרתה סטיוארט.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)75376
חלבונים (גרם)0.39 1.98
פחמימות (גרם)1263
מתוכן סוכרים (גרם)3.96 19.97
שומנים (גרם)2.66 13.41
מתוכם שומן רווי (גרם)1.51 7.61
כולסטרול (מ"ג)11.29 56.89
נתרן (מ"ג)23.52118.54
סיבים תזונתיים (גרם)0.25 1.27
מים (גרם)3.1315.76
ויטמין A (מק"ג)1.376.91
ויטמין B (מ"ג)25.260.13
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B3 (מ"ג)00.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.010.07
ויטמין B6 (מ"ג)00.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.562.84
ויטמין B12 (מק"ג)0.010.04
ויטמין D (מק"ג)0.020.1
ויטמין E (מ"ג)0.010.05
ויטמין K (מק"ג)00.01
סידן (מ"ג)2.7213.71
ברזל (מ"ג)0.040.2
מגנזיום (מ"ג)0.452.29
זרחן (מ"ג)1.587.99
אבץ (מ"ג)0.080.4
אשלגן (מ"ג)6.5633.06
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.22
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.2

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 16.9% 2.5% 79%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.